Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:337, Did:0, useCase: 3


Liepājas teātrī pēdējās reizes tiks spēlēta izrāde “Piafa”

Redakcija
Redakcija

2013. gadā Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvoja iestudējums “Piafa”, kas bija režisores Lauras Grozas-Ķiberes debija Liepājā un milzīgs izaicinājums leģendārās franču dziedātājas Edītes Piafas lomas atveidotājai Agnesei Jēkabsonei. Ieguldītais darbs, pusgada garumā mācoties dziesmas franču valodā un izzinot dziedātājas biogrāfiju, atmaksājās – izrāde izpelnījās gan milzīgu skatītāju mīlestību, gan kritiķu atzinību, kā arī atnesa panākumus A. Jēkabsonei – to skaitā “Gada aktrises” balvu “Spēlmaņu nakts” ceremonijā. Pēc 6 gadus ilga skatuves mūža, kā arī gandrīz 60 izrādēm, “Piafa” atstās teātra skatuvi. Izrādi pēdējo reizi būs iespējams noskatīties 2. un 5. maijā.

“Agneses Jēkabsones darbs Piafas lomā pārsteidz, sajūsmina, iedvesmo ne tikai ar talantu un meistarību .. Mūsu priekšā ir piedzimusi jauna tipa skatuves zvaigzne, satikšanās ar viņu dod ko vairāk nekā tikai prieku par labi nospēlētu lomu, tā kļūst par skatītāja, vismaz to varu teikt par sevi, personiskās dzīves notikumu,” pēc pirmizrādes noskatīšanās rakstīja teātra kritiķe Silvija Radzobe.

Izrādē tiek izsekots Edītes Piafas jeb La Môme Piaf (mazā zvirbulēna, kā viņu iesauca viņas talanta atklājējs Luijs Leplē) dzīves un karjeras ceļam, attēlots gan viņas slavas uzplaukums, gan noriets, kā arī personiskās dzīves traģēdija…
Kopā ar A. Jēkabsoni uz skatuves atrodas un Piafas dzīvē nozīmīgus cilvēkus atveido aktieri – Everita Pjata-Gertnere, Laura Jeruma, Kaspars Gods, Edgars Pujāts, Mārtiņš Kalita, Viktors Ellers, Gatis Maliks, Sandis Pēcis, Kaspars Kārkliņš un Normunds Kalniņš.

Atgādinām, ka iestudējuma muzikālo noformējumu un aranžijas veidojis Kārlis Auzāns, scenogrāfiju – Mārtiņš Vilkārsis, kostīmus – Jolanta Rimkute, horeogrāfiju – Liene Grava, gaismu partitūru – Mārtiņš Feldmanis.

“Šī izrāde man ir bijusi vienmēr labs atgādinājums – nepadodies, tu visu vari! Nenoliedzami pateicoties šai lomai esmu kļuvusi daudz stiprāka – esmu gatava jebkādam radošam izaicinājumam un jo trakāk, jo labāk!” saka A. Jēkabsone. “Neslēpšu, ka šķirties no šīs izrādes nebūs viegli, bet domāju, ka gan vēl atradīšu iespēju kaut kur padziedāt iemācītās Piafas dziesmas.”