Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:152, Did:0, useCase: 3


Dramaturgu teātra izrādes augustā

Redakcija
Redakcija

Dramaturgu teātra izrādes augustā
Foto: Agita Ijaba

Teātra sezona Dramaturgu teātrī turpinās, un skatītājiem arī augustā tiek sniegta iespēja baudīt teātra mākslu, piecus vakarus sastopoties ar latviešu mūsdienu dramaturgu jaunāko darbu iestudējumiem. Trīs no tiem savas pirmizrādes ir piedzīvojuši aizvadītajā pavasarī, bet mēneša beigās visus interesentus gaida “saldais ēdiens” – vēl viena pirmizrāde! Taču sāksies viss pirmdien, 10. augustā, ar pēdējā laikā vienu no skatītāju lielāko atzinību guvušajiem 2013. gada iestudējumiem - Hermaņa Paukša filozofisko drāmu ar aizdomīgu pieskaņu “Vai Tev tas neliekas dīvaini, Rodžer?”

12. augustā varēs noskatīties Andra Silamiķeļa romantisko sapņu drāmu “Pigmalions” par tēlnieku, kas iemīlējies pats savā mākslas darbā, bet 18. augustā Hermaņa Paukša 2002. gadā sarakstīto lugu “Godīgā meitene”, režisors Andrejs Saldavs. Savukārt, 24. augustā skatītāji varēs izsmieties, vērojot notikumus liriskajā komēdijā “Nekādu problēmu”, kuras dramaturgs un režisors ir Austris Pirktiņš.

Bet pašā augusta nogalē - 27. augustā - skatītājiem beidzot būs iespēja noskatīties ilgi gaidītu pirmizrādi – Andra Ūdra komēdiju "Rēgu rotaļas" par smieklīgiem, mazliet mistiskiem un mazliet mīļiem notikumiem pasaulē, kur sastopas māksla un darījumi. Mākslas galerijas īpašniece nespēj samaksāt nama īpašniekam par telpu īri naudā, tāpēc vienmēr cenšas to nokārtot citādi. Viss jau varētu noritēt kā parasti, taču pēkšņi galerijā parādās rēgs! Policija nespēj palīdzēt, parādu piedzinējs arī apjūk, tiesa – cita iemesla dēļ… Varbūt steigšus izsauktajai spoku medniecei izdosies spoku padzīt? Luga tikusi sarakstīta Dramaturgu teātra 9. studijas audzēkņu diplomdarba izrādei 2014. gadā.

Iestudējumos piedalās gan pieredzējuši Dramaturga teātra aktieri, gan jaunie un jau atzinību guvušie, gan nesenie un arī esošie studiju audzēkņi. Dramaturgu teātris atrodas Kr. Barona ielā 130/3 (ieeja no Zemitānu ielas). Biļetes uz izrādēm var iegādāties teātra kasē pirms izrādes vai www.bezrindas.lv Visu izrāžu sākums plkst. 19:30, vairāk informācijas skatīt šeit: www.dramaturguteatris.lv.