Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:152, Did:0, useCase: 3


Dramaturgu teātrī "Godīgās meitenes" pirmizrāde

Redakcija
Redakcija

Dramaturgu teātrī "Godīgās meitenes" pirmizrāde
Foto: Andrejs Saldavs

Š.g. 25. maijā plkst. 19:30 neatkarīgajā Dramaturgu teātrī notiks dramaturga Hermaņa Paukša 2002. gadā sarakstītās lugas “Godīgā meitene” pirmizrāde.

Darba autors par šis lugas žanru saka – tā ir anekdote. Anekdote jeb jautra, spirdzinoša komēdija! Vai maz pasaulē ir palikušas godīgas meitenes? Izrādās, ka ir un ir arī tādas, no kurām vērts ņemt piemēru! Lugas pamatā ir stāts par meteni, kas ņem likteni savās rokās un, lai gan viņas bizness attīstās, saglabā arī savus morāles principus.

“Lugas iecere ir parādīt, kā cilvēka ikdiena mainās no šķietami maznozīmīgiem notikumiem, izteicieniem un likteņa sakritībām, kā mūsu vēlmes noved pie negaidītiem lēmumiem un rīcības, ļaujot gardi izsmieties,“ par savu darbu saka iestudējuma režisors Andrejs Saldavs. Šis ir jaunā režisora un aktiera otrais darbs režijas jomā. Lielu atzinību Dramaturgu teātrī guva Andreja pirmais iestudējums - 2014. gadā uzvestā Hermaņa Paukša luga „Vai Tev tas neliekas dīvaini, Rodžer?”, kas joprojām tiek rādīta skatītāju pārpildītā zālē.

Iestudējumā piedalīsies gan pieredzējuši neatkarīgā Dramaturga teātra aktieri, gan jaunie un jau atzinību guvušie, gan nesenie un arī esošie studiju audzēkņi - Inese Neija, Krista Laktuka, Kristīne Berngarde, Linda Zaksa, Andris Ūdris, Artūrs Lazdiņš, Toms Sliede, Armanda Geislere, Baiba Kūlaine, Ligita Liepiņa, Žanete Dondukova, Baiba Jegorova, Laura Leingarte, Vineta Burkovska, Zane Karpenko, Agita Ijaba, Anita Matisone–Ozola, Linda Broka, Lolita Untone, Agnese Ērgle, Aiga Alksne, Elīna Zāģere, Ieva Plaude, Andris Silamiķelis, Artūrs Zemdega, Jānis Šmits, Uldis Karlovs-Karlovskis, Jānis Steps un Ulvis Berkmanis.

Latvijas Dramaturgu ģilde lugu “Godīgā meitene” savulaik ieteikusi teātriem kā vienu no labākajām un piemērotākajām skatuvei. Vēl šo pašu lugu Dramaturgu teātrī būs iespējams noskatīties arī 26., 27 un 28. maijā, bet šā gada 29. maijā skatuves mākslas cienītājiem tiks izrādīta arī Hermaņa Paukša „šausmīgā komēdija” - luga "Dusi saldi", kas sarakstīta jau vairāk nekā pirms 30 gadiem, taču tajā skartā tēma nav zaudējusi aktualitāti arī mūsdienās.

Dramaturgu teātris atrodas Kr. Barona ielā 130/3 (ieeja no Zemitānu ielas). Biļetes uz izrādēm var iegādāties teātra kasē pirms izrādes vai www.bezrindas.lv. Visu izrāžu sākums plkst. 19:30, vairāk informācijas skatīt šeit: www.dramaturguteatris.lv.