Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:152, Did:0, useCase: 3


Viesizrādes lībiešu krastā un vasaras festivālos

Redakcija
Redakcija

Vairāki Latvijas Jaunā teātra institūta producētie projekti šovasar turpina ceļu pie skatītājiem un būs skatāmi dažādos vasaras festivālos visā Latvijā. 2. augustā Mazirbes tautas namā Lībiešu kultūras dienas noslēgumā tiks izrādīts latviešu un igauņu mākslinieku kopdarbs „Pirmie, kas aiziet”. Šī izrāde, kas tapa kā daļa no abu valstu simtgades svinībām 2018. gadā, vēsta par lībiešu tautas likteni. Apvienojot vēsturiskus faktus, individuālus stāstus un personiskas atklāsmes, pretnostatot atšķirīgās Latvijas un Igaunijas valstu nostājas lībiešu jautājumā, autori ved skatītājus aizraujošā ceļojumā un uzdod neparastu jautājumu – vai izzušana vienmēr ir traģēdija? Izrādes autori ir komponists Toms Auniņš, scenogrāfes Austra Hauks un Epa Kubu, horeogrāfes Joanna Kalma un Karolīna Poska, vizuālā un video māksliniece Kristīna Normana, dramaturgs, režisors un aktieris Kārlis Krūmiņš un režisors Valters Sīlis. Pēc izrādēm Rīgā un Tallinā šī būs darba „Pirmie, kas aiziet” pirmizrāde lībiešu krastā.

Savukārt jau šīs nedēļas beigās un augusta sākumā vasaras festivālos Valmierā, Rīgā un Ratniekos viesosies maijā pirmizrādi piedzīvojusī jauno horeogrāfu īsformāta darbu sērija „Ārējais klimats / iekšējais laiks”. Trīs jaunākās paaudzes laikmetīgās dejas mākslinieces Jana Jacuka, Arina Buboviča un Laura Gorodko ienāk Latvijas dejā ar personiskiem, godīgiem un temperamentīgiem darbiem. Janas solo izrāde „Viss būs labi” par pieaugšanu un attiecībām ar tēvu, Arinas „stendapa” žanrā veidotā dejas izrāde „Celies” par dzimto Zilupi un Lauras izrāde „Kabatas izmēra poligons” par plastmasas piesārņojumu būs redzamas 28. jūlijā festivālā „Komēta” Daugavgrīvas cietoksnī, 3. augustā festivālā „LABA DABA” Ratniekos un 4. augustā Valmieras vasaras festivālā.