Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:152, Did:0, useCase: 3


Iestudēta Augusta Strindberga kamerspēles "Pelikāns" izrāde

Redakcija
Redakcija

28. novembrī, plkst. 19.00 Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā notiks režisores Antras Leites iestudētās Augusta Strindberga kamerspēles "Pelikāns" izrāde.

Ar izrādi - kamerspēli „Pelikāns” 1907. gadā tika atklāts Strindberga dibinātais Intīmais teātris Stokholmā. Luga stāsta par ģimenes drāmu, par grēku, alkatību, iekāri, varu un mātes mīlestību. Problēmas, ar kurām saskaras ikviens un 21. gadsimtā ir tikpat sarežģītas kā Augusta Strindberga laikā.

Režisore Antra Leite komentē: “Izrāde “Pelikāns” ir par indivīda saskari ar realitāti. Par to, kā mēs pielāgojam realitāti savām vajadzībām, lai izdzīvotu tajā, un kas notiek tad, kad apstākļi spiež “pamosties” no tā, ko Stindbergs nosaucis par sapni”.

Stāstu par attiecībām Teātra muzeja vidē izspēlē četri aktieri – Dace Vītola, Ance Muižniece, Madars Zvagulis un Āris Matesovičs. Scenogrāfiju un kostīmus veidojis Valters Kristbergs, gaismu mākslinieks: Rūdolfs Kugrēns, skaņa: Paulis Kožurovs, menedžments: Signe Volkoviča. Izrādē izmantota aktrises Daces Vītolas mūzika.

Biļetes var iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs un pirms izrādes muzejā.
Biļetes cena: EUR 6.00.