Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:152, Did:0, useCase: 3


Sākušās nodarbības 14. aktiermeistarības studijā

Redakcija
Redakcija

Oktobra pirmajā svētdienā sākušās nodarbības Dramaturgu teātra jaunajā - 14. aktiermeistarības studijā. Nodarbības studijā tāpat kā daudzus iepriekšējos gadus vadīs teātra galvenais režisors Hermanis Paukšs, kas nu jau četrdesmit gadus nodarbojas ar režiju, rakstniecību un arī - ar teātra pedagoģiju, šo gadu gaitā izveidojot un vēl arvien turpinot pilnveidot efektīvu aktieru apmācības sistēmu.

Tāpat kā iepriekš, arī šoreiz studijā tika uzņemti visi, kas to vēlējās un ir sasnieguši 14 gadu vecumu - bez iestājeksāmeniem vai citiem priekšnoteikumiem. Mācību programma studijā ir organizēta tā, lai katrs, kam ir vēlēšanās iemācīties brīvi kustēties, sadzirdami un saprotami runāt, uzstāties lielas auditorijas priekšā, varētu iegūt šīs iemaņas. Arī studijas dalībnieku maksimālais vecums nav noteikts, tādēļ šajā rudenī mācības uzsākušo dalībnieku skaits tuvojas simtam.

Sākot studijas, ne visu dalībnieku mērķis ir pēc mācību kursa beigšanas spēlēt teātri – daļa audzēkņu vienkārši vēlas panākt savu personisko izaugsmi, apgūt iemaņas valdīt pār sevi, pārvarēt kautrību, nedrošību un uztraukumu atbildīgos brīžos, nezaudēt vēsu prātu kritiskās situācijās. Citi apmeklē nodarbības, lai jaukā, draudzīgā gaisotnē emocionāli izlādētos pēc saspringta ikdienas darba.

Sakarā ar paaugstināto interesi par šīm nodarbībām, Dramaturgu teātris vēl visu oktobra mēnesi turpina dalībnieku uzņemšanu 14. studijā. Pieteikšanās un dalībnieku reģistrācija pie studijas vadītāja Hermaņa Paukša pa e-pastu: hermanis.paukss@gmail.com, pieteikumā norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi un tālruņa numuru.

Vairāk informācijas par aktiermeistarības studiju var skatīt šeit.

Dramaturgu teātris šobrīd ir vienīgais teātris Latvijā, kur tiek iestudēti tikai un vienīgi mūsdienu latviešu autoru darbi. Teātris atrodas Kr. Barona ielā 130/3 (ieeja no Zemitānu ielas).