Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:152, Did:0, useCase: 3


Dramaturgu teātrī būs "Aveņu smalkmaizītes"

Redakcija
Redakcija

Piektdien, 11. martā plkst. 19:30 Dramaturgu teātrī jau atkal latviešu autora lugas pirmizrāde! Tie teātra mākslas cienītāji, kuri seko aktualitātēm latviešu dramaturģijā, tiek aicināti novērtēt jaunās autores Annas Jaunzemes 2014. gadā tapušās lugas “Aveņu smalkmaizītes” iestudējumu. Šī būs pirmā no vairākām talantīgās jaunās autores sarakstītajām lugām, kas tiks iestudēta uz Latvijas teātru skatuvēm, un arī viņas debija režijā.

Lugas “Aveņu smalkmaizītes” žanrs ir suģestējoša drāma, tās pamatā ir stāsts par diviem cilvēkiem, kas nejauši satiekas parkā. Viņš - darbaholiķis, kurš, pazaudējis sevi lielajā ikdienas steigā, dzīvo šķietami pareizu dzīvi pēc sabiedrībā pieņemtajiem standartiem un tā jūtas labi. Viņam nenāk ne prātā kaut ko mainīt, līdz viņš parkā satiek savādu meiteni. Viņa ir kā viņa paša dvēseles daļa - īsta, pilna gaismas un mīlestības un atgādina viņam to, kāds viņš patiesībā ir. Divi cilvēki satiekas, lai katrs savā veidā viens otram palīdzētu. Abu starpā rodas neparasts jūtu sajaukums - šaubas, neticība, pat izmisums. Brīžiem nereālais mijas ar neizbēgamo realitāti, kas izjauc lietu kārtību. Rodas daudz jautājumu, uz kuriem atbildes var rast tikai katrs skatītājs pats.

„Es ļoti priecājos, ka mums ir izdevies saglabāt un noturēt līdz galam sākotnējo ieceri - radīt skatītāju līdzpārdzīvojumu, izrādi ar ļoti pilnīgu, reizēm netveramu sajūtu gammu. Tā ir izrāde, kuru var redzēt, sajust, sadzirdēt un izbaudīt katru tās niansi. Vienlaikus, šis iestudējums ir papildus pierādījums tam, ka ne vienmēr svarīgākais ir rezultāts, jo šī ir izrāde, kura vienmēr būs procesā - katrs aktieris tai piešķir savu krāsu un garšu, tā ir kā nebeidzama saruna starp režisoru, aktieri un skatītāju.” Tā par savu darbu saka jaunā dramaturģe.

Līdz ar šīs izrādes tapšanu piepildījies Annas sapnis izmēģināt sevi režijā. Iestudējumā piedalās Dramaturgu teātra aktieri Aiga Rikmane, Elīna Irēna Meija, Eva Jansone, Artūrs Lazdiņš, Edgars Rocis, Jānis Steps un Māris Pīlācis.

Dramaturgu teātris šobrīd ir vienīgais teātris Latvijā, kur tiek iestudēti tikai un vienīgi mūsdienu latviešu autoru jaunākās lugas. Teātris atrodas Kr. Barona ielā 130/3 (ieeja no Zemitānu ielas). Visas izrādes Kamerzālē sākas plkst. 19:30.
Vairāk informācijas skatīt šeit: www.dramaturguteatris.lv
.