Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:152, Did:0, useCase: 3


"Dienesta romāns" ceļo pa Latviju

Redakcija
Redakcija

Vairākās paaudzēs iecienītās liriskās komēdijas „Dienesta romāns” jaunākais iestudējums ar populāriem latviešu aktieriem nesen sācis turneju pa Latviju, un otrdien, 8.martā, ar īpašu Sieviešu dienas veltījumu viesojās Salacgrīvas kultūras namā.

Liriskā komēdija “Dienesta romāns” tapusi pēc lugas “Darba kolēģi” motīviem. Lugas autori ir Emīls Braginskis un Eldars Rjazanovs, viņu vadībā septiņus gadus vēlāk – 1977.gadā – tā pārtapa vienā no padomju laika populārākajām kinofilmām.

Jauniestudējuma režisors ir Kārlis Anitens, izrādē viņš piedalās arī kā aktieris, atveidojot Juriju Samohvalovu. Ludmilas Kaluginas lomā iejutusies Vita Vārpiņa, Anatoliju Novoseļcevu spēlē Madars Zvagulis, Olgu Rižovu - psiholoģe un skatuves personība Aina Poiša, Veru - Zane Burnicka, bet Šuras lomā - Anna Šteina. Izrādē piedalās arī Latvijas Kultūras koledžas muzikālo izrāžu izpildītāju specialitātes studenti: Katrīna Griga, Linda Maseļune, Elizabete Skudiķe, Kaspars Ulmanis un Aleksis Budevičs.

45 gadus pēc uzrakstīšanas luga nav zaudējusi savu aktualitāti. Lai arī ir iestājies cits laikmets, mainījušās paaudzes, politiskā iekārta, ekonomiskā sistēma, pašos pamatos cilvēka daba nemainās.

Režisors Kārlis Anitens skaidro, ka ar nolūku saglabājis lugas norises laiku, un visa darbība notiek tālajos septiņdesmitajos gados:
“Līdzība ar tagadni ir tik fenomenāla, ka nav vajadzības neko mūsdienīgot. Stereotipiskās sabiedrības maskas šobrīd valkājam ar vēl lielāku azartu nekā septiņdesmitajos. Paši apzināmies, ka neesam tie, kas esam vai gribētu būt, bet viss ir iestrēdzis vāveres ritenī un tik griežas un griežas. Lai ko mainītu, ir vajadzīgs impulss.”

Impulsu filmas radīšanai abi meistari esot guvuši Rīgā, skatoties lugas iestudējumu kāda Pleskavas teātra sniegumā. Līdz šai dienai luga jau iestudēta vairāk nekā 140 reizes.

Izrādes garums – 2 stundas, 30 minūtes.
Nākamā izrāde - 11.martā, plkst.19.00, Liepājas Olimpiskā Centra Rožu zālē. 18.martā uzvedums būs skatāms Šlokenbekas muižā, 2.aprīlī Smiltenē, 8.aprīlī Siguldā un 14.aprīlī – Talsos. Biļetes iepriekšpārdošanā uz gaidāmajām izrādēm var iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās. Iestudējumu piedāvā SIA „Uzmanības laikmets”.