Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:152, Did:0, useCase: 3


Studijas Dramaturgu teātrī

Redakcija
Redakcija

Studijas Dramaturgu teātrī
Foto: Anda Laicāne

Dramaturgu teātra galvenā režisora Hermaņa Paukša virsvadībā turpinās interesants, intensīvs un radošs triju dažādu šā teātra aktiermeistarības studiju audzēkņu darbs.

Skatuves pedagoģes Guntas Kusiņas lolota, vecākā no pašlaik aktīvajām – desmitā studija iestudē savu diplomdarbu - dramaturga Andra Zeibota komēdiju „Džungļu joki” par civilizāciju sadursmēm, alkatību un mīlestību lietus mežā, kas būs skatāma teātra Kamerzālē jau marta pirmajā pusē.

Februāra sākumā, darbu pie savas otrās mācību izrādes sāka 11. studijas audzēkņi, šoreiz iejūtoties jaunā dramaturga Andra Ūdra lugas "Septiņas pēdas zem zemes" tēlos. Šo izrādi studentu draugi, radi un visi citi interesenti varēs noskatīties šā gada jūnijā. Februāris ir arī pēdējais vingrinājumu mēnesis jaunākajai no studijām – divpadsmitajai, un jau martā tās audzēkņiem būs iespēja sākt darbu pie savas pirmās mācību izrādes. Šajā darbā, kas ļaus pirmo reizi kāpt uz Dramaturgu teātra Kamerzāles skatuves, nolēmuši piedalīties 59 studijas dalībnieki.

Atgādināsim, ka ir sākusies pieteikšanās Dramaturgu teātra nākamajai, 13. studijai, kas darbu sāks jau šā gada aprīlī. Mācību process studijā ilgst 18 mēnešus, pirmos 5 no tiem studijas audzēkņi nodarbojas ar vingrinājumiem, izveido nepieciešamo zināšanu un prasmju bāzi aktiermeistarībā, skatuves runā un kustībā, bet pārējā laikā ar studijas dalībniekiem tiek iestudētas un parādītas 3 mācību izrādes.

Neatkarīgais Dramaturgu teātris un studija atrodas Kr. Barona ielā 130/3 (ieeja no Zemitāna ielas), vairāk informācijas par aktiermeistarības studijām: www.dramaturguteatris.lv
Biļetes uz izrādēm var iegādāties teātra kasē pirms izrādes vai www.bezrindas.lv.