Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:423, Did:0, useCase: 3


Klajā nāk „Kolaborants”. Grāmata, kuras reklāmu atteica Latvijas televīzija un radio

Redakcija
Redakcija

Šodien klajā tiek laista jau trešā pietiek.com sērijas „Čekisti un komunisti” grāmata – „Kolaborants” ir apjomīgs ilgstoša pētniecības darba rezultātā atklātu, apkopotu un aprakstītu arhīva dokumentu krājums, kas stāsta par vienu konkrētu padomju okupācijas varas aktīvu kolaborantu, kurš tāpat kā daudzi tūkstoši viņam līdzīgo ir veiksmīgi izvairījies no lustrācijas un izrādījies noderīgs arī neatkarīgās Latvijas varas pārstāvjiem. Šajā grāmatā ir atrodami kopumā vairāk nekā trīsdesmit Latvijas Padomju Sociālistiskās Republikas tiesu nolēmumi, kurus ir taisījis vienpersoniski bijušais biedrs, tagadējais advokāts Romualds Vonsovičs vai kuru taisīšanā viņš ir piedalījies.

Cietumsods par necieņu pret Latvijas PSR karogu. Maigi sodi izvarotājiem un slepkavām – un īsti principiāla stingrība pret cilvēkiem, kuri iedomājās padomju varas apstākļos nodarboties ar privāto uzņēmējdarbību. Bargi spriedumi par “bezstrādes ienākumu gūšanu”, par “parazītisku dzīvesveidu” un par “spekulācijas mēģinājumu”.
Nosacīti sodi nolaidīgam ārstam, kura dēļ cietušais paliek bez dzimumlocekļa, un peldēšanas trenerēm, kuras nepamana, kā acu priekšā noslīkst bērns. Bargi cietumsodi par trīspadsmit rubļus vērtu produktu zādzības mēģinājumu un par somas ar produktiem nozagšanu dzērumā un vēl, un vēl…

Viss ir gandrīz tieši tāpat kā mūsu dienās – biedrs Romualds Vonsovičs un viņam līdzīgie padomju varas aktīvie līdzskrējēji un balstītāji savu likuma un taisnīguma izpratni ir paņēmuši līdzi uz mūsu dienām un inficējuši ar to visu mūsdienu Latvijas Republikas tieslietu sistēmu.

“Par mums runā mūsu darbi un sasniegtais,” rakstīts bijušā biedra, tagadējā kunga advokātu biroja mājas lapā. Brīnumainā kārtā saglabājušies spriedumi, kas publicēti grāmatā „Kolaborants”, ne tikai runā, bet arī apsūdz uzticamo padomju varas kolaborantu Romualdu Vonsoviču.

Grāmata „Kolaborants” ir īpaša arī ar to, ka jau pirms iznākšanas izpelnījusies gandrīz vai „aizliegtas grāmatas” statusu, - tās reklāmas tika aizliegtas un cenzētas gan „sabiedriskajā” Latvijas Radio, gan „sabiedriskajā” Latvijas Televīzijā, un tika veikti mēģinājumi pat izmest grāmatas reklāmas plakātu no Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas.

Nav izslēgts, ka „Kolaborantam” varētu sekot arī „Kolaborants 2”, tāpēc, ja Jums, cienījamie lasītāji, ir kāda papildu informācija par Romualda Vonsoviča darbību, lūdzu, apmeklējiet interneta vietnes Čekisti un komunisti un Čekisti un komunisti