Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:11, Did:0, useCase: 3


Kas jāņem vērā, meklējot savu unikālo stilu

Redakcija
Redakcija

Katrai no mums ir savas figūras īpatnības. Ja kāda no tām jums nepatīk un mainīt to ir jūsu spēkos, neslinkojiet- nodarbojieties ar sevi. Sportisks un slaids ķermenis arī ir stila jautājums. Tas liecina par to, ka cilvēks pret sevi un saviem tuviniekiem (sevišķi savu otro pusīti) izturas ar cieņu, jo ir taču tā, ka tad, kad esam nemierā ar sevi, bieži vien bojājam garastāvokli arī citiem.
Lai nu kā, stils nav tikai ārējais izskats; stils ir arī mūsu uzvedība un rakstura iezīmes.

Auguma īpatnības ir būtiskas, izvēloties savu stilu

Saas figūras nepilnības visvieglāk piekoriģēt ar pareizi izvēlētu apģērba piegriezumu. Piemēram, ja jums ir šauri pleci dodiet priekšroku laiviņveida kakla izgriezumiem un audumiem ar lieliem rakstiem.
Ja jums jānotušē plati gurni, izvēlieties uz leju sašaurināta silueta vai tieši otrādi- zvaneida kleitas un svārkus klusinātos toņos.

Mazas krūtis vizuāli palielinās blūzītes vai kleitas ar dažādiem krokojumiem un ielocēm krūšu daļā. Valkājiet gaiša auduma drēbes ar lieliem rakstiem. Vairāk noderīgu padomu par to, kā noslēpt sava auguma īpatnības, jūs atradīsiet iepriekš portālā epadomi.lv publicētajos rakstos.

Nedzenieties pakaļ modei

Atcerieties, ka ne vienmēr ir vēlams "dzīties" pakaļ modei. Pat tām meitenēm un sievietēm, kurām auguma proporcijas ir tuvu ideālām, ne vienmēr piestāv tie modeļi, kas konkrētajā sezonā atrodas modes virsotnē.
Lai izskatītos trendīgi, pietiekami, ja jūsu garderobē ir viena moderna lieta- tas var būt arī aksesuārs.

Vēl pirms dažiem gadiem savu garderobi es atjaunoju katru sezonu, pērkot tikai aktuālas lietas. Ar laiku es ievēroju, ka neskatoties uz milzīgo apģērba apjomu manā skapī, mugurā uzvilkt vienalga nav ko (ne viena vien par šiem vārdiem šobrīd droši vien pasmaidīs) tāpēc, ka nākošajā sezonā iepriekšējās sezonas modes hīti vairs nav aktuāli.
Tad nu es tā nopietnāk aizdomājos par savas iepirkšanās pareizību. Pavēroju arī daiļā dzimuma pārstāves visapkārt- ar jaunas sezonas sākumu visas ģērbjas ļoti līdzīgi. Tā es sāku pievērst uzmanību klasikā stila apģērbam, katru reizi iegādājoties tikai pāris lietas, kas aktuālas tekošajā sezonā.

Šāda pieeja ļauj man ne tikai ieekonomēt naudu; tā palīdz atbrīvot vietu manā skapī, bet, galvenais- atrisina mūžīgo sieviešu problēmu, kad nav ko uzvilkt mugurā. Jo klasikā stila apģērbs ir iederīgs jebkurā situācijā un pasākumā. Piemeklējiet dažus klasikā stila komplektus un vienmēr izskatīsieties stilīgi.

Cīnieties ar stereotipiem

Par labāko sev veltīto komplimentu es uzskatu vārdus: "Šī lietiņa ir jūsu stilā!". Un patīkami, ja tos dzird ne tikai no tuviniekiem, bet arī no pārdevējām veikalā. Tas nozīmē- viņas ir pamanījušas manu stilu.
Es komfortabli jūtos, piemēram, pagājušā gadsimta piecdesmito gadu romantiskā stila kleitiņās, blūzītēs un svārkos. Šāda piegriezuma apģērbs man patika vēl bērnībā, kad skatījos tā laika filmas, bet, kad uzmērīju, sapratu- tas ir mans!

Tāpēc lielu daļu no manas garderobes sastāda tieši šāds apģērbs- flisēti svārki, kleitas ar paaugstinātu jostasvietu un pieguļošas žaketes. Iesaku arī jums (ja nekādi nevarat izvēlēties savu ģērbšanās stilu) atcerēties iemīļotās filmu aktrises un viņu tērpus. Varbūt tieši tas palīdzēs jums atrast savu unikālo stilu un tēlu.

Un galvenais- izvēloties savu stilu, cīnieties ar stereotipiem. Man ir kāda draudzene, kuras ģērbšanās stils praktiski nav nosakāms. Arī jums, droši vien, ir paziņas, kurām it kā pat ir gaume un garderobe tiek regulāri atjaunota, bet, kad viņas uzvelk kaut ko sev mugurā, nezini, ko domāt.

Reiz es palīdzēju savai draudzenei izvēlēties kleitu draugu kāzām: ieteicu jauku modeli, bet viņa man atbildēja, ka šī kleita nav viņas stilā. Ņemot talkā pārdevēju, par abām mēs tomēr pārliecinājām manu draudzeni šo kleitu piemērīt. Un ziniet,-- viņa ne tikai nopirka šo kleitu, bet arī saprata, ka tieši šāds piegriezums viņai piestāv un, izrādās, arī patīk, kaut gan agrāk tam nebija pievērsusi ne mazāko uzmanību.

Kāpēc es to stāstu? Lai jūs nebaidītos eksperimentēt. Tieši bailes bieži vien ir traucējošais faktors sava stila meklējumos. Tikai uzmērot un kritiski apskatot sevi spogulī, iespējams saprast, vai tas ir vai nav jūsu stils.
Protams, apģērbam ir jāatbilst jūsu vecumam un figūrai, kā arī pasākumam, uz kuru jūs tajā dodaties. Šie ir trīs galvenie vaļi, uz kuriem balstās stils.

Aksesuāru nozīme sava stila izveidē

Nenonieciniet aksesuārus. Arī tie palīdzēs sava stila veidošanā. Aksesuāru mērķis ir ne tikai atsvaidzināt tēlu un piešķirt tam rozīnīti, bet arī pasvītrot jūsu dotumus un piekoriģēt trūkumus.

Sekojiet vienkāršam nosacījumam- neizceliet ar aksesuāru palīdzību to ķermeņa daļu, kura jums ne visai patīk, tāpēc, ka aksesuārs pats par sevi pievelk citu cilvēku skatienus. Un otrādi- ja jums kaut kas sevī ļoti patīk, pasvītrojiet šo ķermeņa daļu ar krāšņu aksesuāru palīdzību.

Izvēloties aksesuārus, pievērsiet uzmanību tam, lai to forma pēc iespējas līdzinātos jūsu sejas formai. Tādējādi jūsu tēls būs harmonisks.

Jūsu stils ir jūsu "es"

Apģērbs ir visvienāršākais un pieejamākais veids, kā pastāstīt apkārtējiem par savu iekšējo pasauli. Ja spēsiet piemeklēt apģērbu, kas ne tikai jums piestāv, bet arī piedod pārliecību par sevi, kā arī rada komforta sajūtu, varat sevi apsveikt- jūs esat atradusi savu stilu!

Vai nu mēs, cilvēki, esam pieraduši domāt šablonos, vai tas tiešām tā ir, bet mūsu iekšējai pasaulei piemērotā tērpā gan uzvesties, gan rīkoties sākam pavisam citādi. Tāpēc neignorējiet šo apstākli, kad meklēsiet savu personīgo stilu.
Un neaizmirstiet- katra no mums ir unikāla- jau šajā faktā slēpjas stils. Vienkārši pievienojiet tam dažus štrihus.

Tāpat kā dārgakmeni ievieto ietvarā, arī jūs savas personības īpašības nedaudz uzskastiniet- ar apģērbu, matu griezumu, jaunu aizraušanos.
No visa šī kopuma arī veidojas stils. To neveido ne modernas kurpes ne frizūra, bet gan jūsu pasaules uztvere.

Atrodieties harmonijā ar sevi un apkārtējiem, dariet iemīļotas lietas, nebaidieties no grūtībām, un stilu nenāksies ilgi meklēt. Tas atradīs jūs pats!

Labs palīgs sava stila meklējumos- Izdevniecības Jumava izdotā Inetas Lasītes grāmata Stila noslēpumi.

Sevišķi noderīga šī grāmatiņa būs tām sievietem, kas priekšroku dod klasiskajam un lietišķajam stiliem, jeb, varbūt, šie stili ir viņu dzīvesveida diktēta nepieciešamība. Jūs sapratīsiet, ka arī klasiski ģērbta, sieviete var izskatīties šarmanti sievišķīga un neatvairāma. Iemācīsieties spēlēties ar krāsām, piešķirt klasiskajam stilam romantisma iezīmes, pareizi izvēlēties audumus un aksesuārus, kā arī nebaid'ties sapņot un realizet savas stila ieceres dzīvē.

Grāmatas autore atklāj daudz un dažādus knifiņus, kas palīdz pareizi veidot garderobi, atbilstoši katras sievietes individuālajai ķermeņa formai un iekšējo sajūtu pasaulei. Nav aizmirsta arī apaksveļas un zeķubikšu nozīme kopējā tēla veidošanā. Tiek doti praktiski padomi kā ikdienas, tā arī vakartērpu komplektēšanai, atklāi noslēpumi, kā ar apģērba palīdzību izskatīties jaunākai un pievilcigākai un sniegti ļoti noderīgi iepirkšanās padomi.

Bez tam grāmata papildināta ar attēliem un secīgām norādēm lakatu un šallīšu izmantošanā jūsu garderobē, kas palīdzēs iemācīties sasiet visdažādākos mezglus, romantiksus pušķus un galvas rotas. Rezultātā jūs iemācīsieties veiksmīgi atdzīvināt savus tērpus, katru reizi piešķirot tiem jaunu oriģinālu akcentu.