Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:11, Did:0, useCase: 3


Huba-buba rozā, karalisks samts, gliteri un dižciltīgas rotas jeb jaunākās aukstas sezonas modes tendences

Redakcija
Redakcija

Šī gada novembris atnācis ne tikai ar ziemai raksturīgo aukstumu, bet arī ar daudz jaunām un burvīgām modes un skaistumkopšanas tendencēm. Daudzas no tām ir labi piemirstas, bet kādreiz ļoti populāras, tāpēc droši varam tās jau atkal atjaunot vai ieviest kā pirmreizējas savā rudens un ziemas garderobē.

Kādi ir šīs sezonas stilīgākie apģērba audumi un piegriezumi? Kā uztaisīt modīgāko frizūru un grimu? Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem sniedz tirdzniecības centrs Domina Shopping sadarbībā ar modes un skaistuma blogeri Lauru Valutu.

Huba-buba rozā

Deviņdesmito gadu bērnu mīļākās košļājamās gumijas “Huba-Buba” rozā tonis tā visdažādākajās intensitātes pakāpēs – sākot ar ļoti naivu un gaišu, beidzot ar intensīvu un piesātinātu – ir viena no šī gada rudens/ziemas sezonas must-have krāsām apģērbā. Izvēloties šādas krāsas mēteli vai siltu jaku, tu īpaši labi izcelsies drūmajās pilsētas ielās. Bet, ja rozā īsti neiet pie sirds, uzdrīksties mirdzēt – dari to ne tikai jaungada naktī, bet arī ikdienā, izvēloties fliterus, mozaīkas rakstus un jebko citu maksimāli spīdīgu. Šosezon mirdzēt kā Ziemassvētku eglītei neierobežotā daudzumā var pat agrās rīta stundās.

Karaliskais samts, korsetes un militārs stils

Šķiet, ka šobrīd viss griežas par un ap dārgumiem un gotisko modi, jo trendā ir greznais samts – it īpaši tumši zils un bordo, un korsetes, kas izšūtas ar smalkiem rakstiem vai darinātas no ādas. Un šoreiz korsete nav jānēsā zem drēbēm, lai koriģētu stāju un augumu, bet gan virs drēbēm, piemēram, uz pavisam neitrālas bītlenes, tā, lai visi redz un sajūsminās.

Šosezon neatņemams modes dāmu garderobes elements viennozīmīgi ir arī apģērbs no satīna. Svārki, krekliņi un kleitas, zem kurām atļauts pavilkt klasisku baltu t-kreklu vai blūzi, ir jaunā “melnā kleitiņa”, kas īpaši labi izskatīsies ne tikai svinībās, bet arī dodoties uz mākslas izstādi vai teātri. Un, lai šādā komplektā justos ne tikai stilīgi, bet arī silti, to ieteicams papildināt ar siltu rupja adījuma džemperi vai kardigānu.

Bet, ja apģērbs ar volāniem, ziedu rakstiem, mirdzumiem un izteiktiem vidukļiem šķiet pārāk romantisks, droši izvēlies lietas, kas vizuāli atgādina armijnieku uniformas. Militārais stils un haki krāsa būs lieliska alternatīva, kas šobrīd ir modes tendenču topa virsotnē.

Dramatisks laineris, gliteri un tumšas lūpas

Kas gan ir mode bez sakopta izskata? Šobrīd īpaši populāras ir mākslīgas skropstas un apjoms, dramatisks un pagarināts acu laineris, kā arī nedaudz piemirstie lūpu spīdumi un gliteri ne tikai apģērbā, bet arī grimā. Un kādu laiku ir jāaizmirst par smagnēju sejas konturēšanu – tās vietā pa rokai jātur izgaismotājs un rozīgi vaigu sārtumi. Ar acu ēnām pārspīlēt nevajag – nude tipa grims būs piemērots kā dienai, tā arī vakaram. Kā noslēdzošiem koptēla elementiem obligāti jābūt ieķemmētām, dabīgi biezām uzacīm un tumšas krāsas lūpām.

Dižciltīgas matu rotas

Svarīgi ir piešķirt matiem tekstūru, lai tie nebūtu pavisam taisni. Smalki vijīgi, super sprogaini vai viegli viļņaini – derēs viss. Bet, ja negribas nēsāt izlaistus matus, tad jāsien mezgli – zemi, spuraini, augsti, gludi, nevīžīgi vai savīti – te iespējams brīvs fantāzijas lidojums. Šāda tipa matu sakārtojumu ir itin viegli pārvērst no ikdienišķā par svinīgo – atliek vien to dekorēt ar kādu senatnīgu un dižciltīgu matu rotu: stīpiņu, diadēmu vai smalku inkrustētu sprādzīti.

Un, ja ir vēlme atbilst pilnīgi visām pēdējām skaistuma tendencēm, tad matu celiņš jāveido sānā, jāsien zemas zirgastes vai jāveido 80-gadu cienīgs uzkasījums. Bet svinīgākās reizēs neiztikt bez skaistām ondulācijām, kas ļaus sajusties īpaši eleganti un sievišķīgi.