Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:11, Did:0, useCase: 3


Mirdzums un akcenti: kāds make-up būs modē šopavasar?

Redakcija
Redakcija

Par tuvojošo pavasari liecina spožie saules stari, tāpēc jau laikus jādomā, kā pavasarī uzplaukt kopā ar dabu. Kāds makeup būs modē šopavasar? Pavasara sezonas make-up tendences turpina jau rudenī un ziemā iepazīto mirdzošo koptēlu, ko šosezon papildina vēl drosmīgāki akcenti – uz lūpām, uzacīm vai skropstām. TV raidījumu vadītāja Lelde Lietaviete un Amway skaistuma eksperts Andžejs Savickis (Andrzej Sawicki) atklāj pāris nozīmīgus ieteikumus, kā līdz ar pirmajiem saules stariem ļaut atmosties arī sejai.

Lelde vienmēr uzskatījusi, ka skaistums slēpjas mirdzošajās acīs, ko noteikti papildina arī fiziskā labsajūta un izskats. Viņa stāsta, ka ziemas periods mēdz būt īpaši viltīgs, jo tas atņem ādai visvairāk enerģijas un vitalitātes, tāpēc tuvojoties pavasarim, Lelde cenšas savu ķermeni pabarot ar dubultu vitamīnu devu, mitrinošiem krēmiem un losjoniem. Īpašu uzmanību viņa pievērš lūpām un arī roku ādai: “Ja sejas ādu vēl klāj tonālā krēma kārtiņa, kas to kaut mazliet pasargā, tad šīs zonas ir atkailinātas un bez papildu rūpēm ātri vien kļūst sausas un raupjas. Sievietes rokām un lūpām vienmēr jābūt zīdaini maigām.”

TOP 5 pavasara make-up tendences

Matētas lūpas un intensīvs tonis: viena no 2017. gada aktuālākajām tendencēm ir matētas un izteiksmīgas lūpas spilgti sarkanos, vīnsarkanos, burgundijas, plūmju, aveņu un violetajos toņos. Uzmanību piesaistošas lūpas var būt galvenais koptēla akcents, kas neprasa ievērojamus papildinājumus, jo izteiksmīgas lūpas vislabāk izskatīsies ar dabisku grimu. Savukārt matētu lūpu efektu panāksi ar mitrinošu lūpukrāsu, kas pārklāta ar pūderi!

Mirdzums: pavasarim lieliski piestāv mirdzums un spīdums visās tā variācijās. Piemēram, vari uzklāt izgaismojošus kosmētikas produktus tikai vaigu kauliem vai pat uz visas sejas, radot svaigu un dabisku efektu. Mirdzums lieliski derēs arī plakstiņiem – A. Savickis iesaka Artistry Signature Color divtoņu acu ēnas, kuru sastāvā ir gaismu atstarojošu pērlīšu maisījums.

Izceltas uzacis: pretēji iepriekšējo sezonu tendencēm, kad tās tika veidotas perfektas, tagad priekšplānā izvirzījies dabiskums. Uzacis joprojām tiek iezīmētas, taču vairs ne tik kārtīgi un grafiski. Dabisku, izceltu uzacu efektu vislabāk panākt, tās iezīmējot ar vaska un ēnu palīdzību – tam noderēs Artistry Signature Color Brow Kit uzacu komplekts, kurā ir divu krāsu pūderi un vasks, lai viegli panāktu vēlamo efektu.

Daudzfunkcionālais sārtums: sārtums ir teju universāls kosmētikas līdzeklis – lieto to ne tikai vaigu izcelšanai, bet arī acu akcentēšanai. Piemēram, modes skatēs sārtums plakstiņu zonā pat tiek sapludināts ar vaigu sārtumu, tādējādi papildus izceļot deniņus. Atturīgākā versijā to iespējams izmantot arī viegla dienas meikapa izveidei.

Akcents uz skropstām: kaut arī Twiggy stila skropstas var šķist mazliet par spilgtu ikdienai, tomēr smagnējo skropstu efekts ļoti piestāv mūsdienīgas sievietes tēlam. Šādu skropstu efektu panāksi, uzklājot vairāk kosmētikas augšējā plakstiņa skropstām, lai padarītu tās biezākas. Nebaidies eksperimentēt – skropstu veidošanai var izmantot ne tikai tušu, bet arī acu laineri.

Amway skaistuma eksperts atgādina, ka panākumu atslēga ir holistiska pieeja rūpēm par seju. “Mums ir jārūpējas par sejas ādu gan iekšēji, gan ārēji. Atstājot novārtā kādu no šiem aspektiem, nevaram gaidīt labu rezultātu. Liela nozīme ir uzturam, ikdienā izdzertā ūdens daudzumam un tam, vai nodrošinām ādai pietiekamu daudzumu vitamīnu un antioksidantu. Tomēr vissvarīgākās ir rūpes par sejas ādu no ārpuses – kādus kopšanas rituālus veicam un vai izmantojam pareizos kopšanas un dekoratīvās kosmētikas līdzekļus atbilstoši ādas tipam un vajadzībām.”