Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:243, Did:0, useCase: 3


Matu krāsas pamattoņi un nianses

Krāsu paletē ir daudz dažādu toņu, kas uz matu krāsu kastītēm tiek apzīmēti ar cipariem.Katram no šiem cipariem ir sava nozīme, kas ir ļoti būtiska matu krāsas izvēlē.

Pirmais cipars ir krāsas pamattonis.

Krāsas pamattoņus apzīmē ar skaitļiem no 1 līdz 10, kurā 1 ir tumšākais tonis un 10 - gaišākais.

Otrais cipars ir krāsas nianse.

Krāsas nianses apzīmē ar skaitļiem no 1- 7:

1 - zils jeb pelnu nianse;
2 - violets jeb perlamutra nianse;
3 - zeltains jeb dzeltena nianse;
4 - oranžs jeb vara nianse (ruds);
5 - sarkani violets jeb mahagonija, sarkankoka nianse;
6 - sarkana nianse;
7 - zaļa nianse.

Piemēram, ja aiz pamattoņa ir cipars 1, tad pamatkrāsai ir piejaukts zils pigments un rezultātā būs pelnu tonis. Ja aiz pamattoņa ir cipars 5, tad tonis būs mahagonija.

Lai noteiktu nepieciešamo toni, tiek izmantots krāsu aplis, kurā ir pretkrāsas, kuras viena otru neitralizē un krāsu pāri, kurus savienojot, veidojas trešā krāsa.
Piemēram, lai neizveidotos pārāk dzeltena krāsu toņa nianse, tad jāizvēlas dzeltenajai krāsai pretkrāsu - violeto toni, kas nedaudz pievienota izvēlētajai gaišajai krāsai - šis padoms noderēs blondīnem, kurām patīk ļoti gaiši mati. Tā paša iemesla dēļ arī šampūns, ar kuru neitralizē dzelteno toni, ir violetā krāsā. Nepareizi būtu izvēlēties dzelteno toni aizkrāsot ar zilu, jo tad izveidosies zaļš tonis.
Lai neizveidotos pārāk sarkanīgs tonis, to neitralizēs krāsa ar otro ciparu 7 - zaļo niansi.
Tādā pašā veidā jāizvēlas arī citas krāsu toņu nianses.