Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:243, Did:0, useCase: 3


Rudens / Ziemas 2011 modes tendences sievietēm

Gatavojies, iedvesmojies un uzzini vairāk par to, kas aktuāls modē šosezon

70tie

Tāpat kā 50tie un 60tie, arī elementi no 70tajiem ir atdzimuši. Skaistais slēpjas 70to bohēmiskajā kā arī izsmalcināti glamūrīgajā izskatā. Garas mirdzošas kleitas vakaram , bikses ar augsto vidukli un elegantu blūzi – dienai.

Austrumi

Skaistums slēpjas detaļās, tāpēc nevajag aiziet līdz maksimālismam un iegūt kostīmballītes cienīgu Geišas izskatu. Izvēlies krītošus zīda audumus. Zīda kimono, kleitas, platu staru bikses... Labi izskatīsies arī zīda blūzes, kuras būs viegli apgleznotas ar ziediem. Vienkāršus kimono apjoz viduklī ar lielu, modernu jostu vai auduma lentu. Kā aksesuāru, iespraud matos tēlam atbilstošu eksotisku ziedu.

Drosmīgs dekoltē

Kleitās, žaketēs, topos. Ja vēlies pārstāvēt šo trendu, raugies, lai dekoltē būtu sekojošs: pagarināta V-veida izgriezuma versija. Dziļajam dekoltē būtu jābeidzas aptuveni pie krūšu kaula vai vēl dziļāk. Izvēlies brīvāka (ne apspīlēta) pieguluma apģērbus. Ja nevēlies zem dekoltē atstāt kailu sevi, velc tādu krūšturi, kurš ir radīts izrādīšanai, piemēram, melnu mežģīņu trīsstūrveida vai leoparda printa. Perfekts kompanjons šādiem topiem būs maxi svārki vai elegantas plato staru bikses. Aukstākā laikā izvēlies siltākus materiālus – adījumus, samtu, vilnu. Taču, kamēr lapas no kokiem vēl nekrīt, izmanto iespēju, lai tērptos mežģīnēs.

Ieloces

Nebaidies investēt plisējumos, tie vēl kādu laiciņu uzkavēsies un tik drīz nepazudīs! Modē ir tādas ieloces, kuras visas liecas vienā virzienā un tās, kuras apģērba augšdaļā ir šaurākas, lejā pārvēršoties par platākām. Izdari savu izvēli starp plisēto kleitu garumiem – maxi, midi vai ceļgalu līmenī. Aukstākā laikā kleitu kombinē ar zeķubiksēm, augstpapēžu kurpēm un komfortablu, mīkstu jaciņu. Pamēģini arī miksēt dažādus stilus – sapņaini svārki ar plisēm un bohēmisku kažociņu vai skarbāku baikeru tipa jaku.

Kažokādas

Tas, vai valkā īstu/neīstu kažokādu ir atkarīgs no tevis pašas un taviem uzskatiem. Galvenais, lai konkrētais apģērbs būtu kvalitatīvs. Atslēgas vārds šim trendam – mētelis. Vai nu viss no kažokādas, vai tikai rotāts ar detaļām – atkal paliek tavas gaumes ziņā. Ja izdodas atrast, vari pievērst uzmanību žaketēm un jaciņām ar kažokādas piedurknēm. Tērpā kā aksesuāru vari pievienot kažokādas apkakli, šalli, cimdus vai kažokādas apavu maliņu. Atceries arī to, ka jebkura kažokāda izcili izskatīsies kopā ar ādas izstrādājumiem.

Sieviešu smokings

Izvairies no pārāk glamūrīga tēla, kurā vienuviet sakombinēti augsti papēži, kaklasaite un cepure. Vari kombinēt piegulošus džinsus ar melnu žaketi, bet neaizmirsti arī par drosmīgākām krāsām. Iedvesmojies no 70to Glam Rock – mirdzoši komplekti, pašpārliecināta attieksme. Visdažādākās žaketes kombinē ar citiem trendiem, piemēram, 70to gadu iedvesmotām augstās jostasvietas biksēm ar platām starām. Galvenais, lai izvēlētais apģērbs piestāv tavam ķermenim. Kā aksesuārus izvēlies bikšturus, tauriņus, kaklasaites. Koptēlu uzdrošinies papildināt ar aveņu, koraļļu vai rozā krāas lūpām un nagiem.

Bikses ar platām starām

Šādas bikses nav piemērotas katram, tāpēc arī tās nekad nav dominējošās modē un uz ielām. Tomēr tās ir perfektas, lai radītu dendija tēlu, iedvesmojies no modes ikonām - Odrijas Hepburnas un Marlēnas Ditrihas. Bikses var būt gan ultra modernas, gan vintage jeb antīkas. Pamēģini kombinēt šādas bikses ar piegulošu topu vai blūzi, kā arī augstiem papēžiem. Visbeidzot – šis trends vislabāk izskatīsies uz gariem augumiem.

Caurspīdīgs maxi

Jā, tie nepazūd arī ziemā, tieši pretēji – iegūst arvien lielāku un lielāku popularitāti. Virs kleitas droši velc kažokādas mētelīti. Kombinē svārku vieglumu kontrastā ar lielu vējjaku vai teju bezizmēra adījumu. Dažādībai izvēlies smagākas, tomēr caurredzamas mežģīnes. 70to gadu ietvaros, ieturi savu stilu bohēmiskā vai čigāniskā manierē. Šis trends nenozīmē, ka tev jārāda sava apakšveļa, izvēlies kleitu ar caurspīdīgām detaļām, piemēram, svārku daļu. Apakšā vari pavilkt arī piegulošu tādas pašas krāsas mini, legingus vai zeķubikses.