Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:243, Did:0, useCase: 3


Kā var atbrīvot apavus no sviedru smakas?

Kā var atbrīvot apavus no sviedru smakas?Apaviem ir siltā, mākslīgā odere.

Atbilde

Nepatīkamās smakas avots ir baktērijas, kurām siltums un mitrums ir ideāli vairošanās apstākļi. Jo ilgāk jūs staigājat apavos, nenovelkot tos no kājām, jo vairāk baktēriju savairojas apavu pēdiņās un citās kurpju vietās. Tāpēc, pirmais un svarīgākais noteikums, - novilktus apavus vienmēr atstājiet vaļējus, lai tie ātrāk izžūtu. Neievietojiet nekad novilktos apavos zeķes, zābakiem neaizvelciet rāvējslēdzi un novietojiet stulmus tā, lai zābakos cirkulētu gaiss.

Lietainā laikā pirms iziešanas no mājām, apstrādājiet apavus ar pretmitruma līdzekļiem; tie mazāk izmirks un ātrāk izžūs. Ja varat atļauties iztērēt aptuveni 30 - 50 Ls, iegādājaties elektrisko apavu žāvētāju. Tas noteikti būs labs risinājums, ja jums jāstaigā vienos apavos visu dienu vai, ja pastiprināti svīst kajas. Labāk gan būtu, ja katrai sezonai jums būtu vismaz divi pāri apavu - kamēr vienus valkā, otri žūst.

Nepatīkamās smakas likvidēšanai apavos tiek razoti dažādi dezodoranti un dezinfekcijas līdzekļi. To efektivitāti gan var noteikt, vienīgi lietojot šos līdzekļus. Apstrādājiet ar tiem katru vakaru apavu iekšpusi, cenšoties netrāpīt uz apavu virsmas (no dažiem sprejiem uz apaviem var rasties pleķi).
Ja nevarat atrast saviem apviem piemērotu atsvaidzinātaju veikalos, izmantojiet pārbaudītu tautas līdzekli - ūdeņraža pārskābi. Samitriniet tajā vates tamponu un izrīvējiet apavu iekšpusi.

Iegādājaties maināmās apavu pēdiņas no dabīga materiāla, kuras var ņemt laukā, vēdināt un mazgāt. Regulāri apstrādājat tās ar dezinfekcijas līdzekļiem.

Atsevišķos gadījumos varat ķerties pie radikālakiem līdzekļiem. Ievietojiet savus apavus ietītus polietilēna plēvē uz nakti ledusskapja saldētavā. Visas baktērijas izsals. Tikai jāņem vērā, ka izejamos apavus (piem. lakādas) šādai apstrādei pakļaut nedrīkst.
Pēc izņemsanas no saldētavas, pagaidiet, lidz apavi sasilst līdz istabas temperatūrai, un tikai tad aujiet tos kājās.

Pēdējais noteikums - mazgājiet kājas katru dienu, kārtīgi noberzējot pēdas ar švammi. Pēc mazgāšanas ierīvējiet kājas ar pretsviedru krēmu. No rītiem lietojiet speciālu dezoderantu kājām vai talku, kas palīdzēs saglabāt kājas sausas visas dienas garumā. Atceraties, ka vesela āda daudz efektīvāk cīnās ar dažādām infekcijām.

     [+] [-]

, 2010-07-28 20:29, pirms 14 gadiem
atbrivojies no kājām

     [+] [-]

, 2010-10-03 20:09, pirms 14 gadiem
Mani apvai nesmird. Jo vnk savas kajas kopju gan vakar gan norita.

     [+] [-]

, 2010-10-20 19:48, pirms 14 gadiem
vienkārtsi citiem kājas svūst vairāk, citiem mazak...