Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:243, Did:0, useCase: 3


Dekoratīvā kosmētika skaistajām omītēm

Dekoratīvā kosmētika skaistajām omītēm
Foto: Iveta Apškrūma

Arī vecmāmiņas gados nav jāatsakās no dekoratīvās kosmētikas lietošanas, tikai, lai izskatītos skaisti un nepārspīlēti, to jālieto piemēroti savam vecumam. Ar pareizi izvēlētas dekoratīvās kosmētikas palīdzību var uzlabot sejas ādas krāsu un vaibstiem piešķirt izteiksmīgumu.

Ieteicams iegādāties saudzējošu dekoratīvo kosmētiku. Lai lieki neuzsvērtu grumbiņas, jāizvēlas pēc iespējas šķidrākas konsisteneces pūderkrēmu. Kontūrzīmuļus jāizvēlas sausos, ne krēmveida un ar bagātīgāku pūdera piedevu. Krēmveida zīmuļi viegli klājas, taču to krāsa ieplūst katrā sīkā rieviņā, līdz ar to līnijas var veidoties izplūdušas.
Veidojot ikdienas meikapu, nevajadzētu pārspīlēt ar krāsu izvēli un kosmētikas daudzumu. Jo neuzkrītošāks un smalkāks būs izveidotais meikaps, jo mazāk uzmanības tiks pievērsts grumbiņām un gadu vecumam.
Lai visā dienas gaitā uzvilktās līnijas būtu noturīgākas, tās var nofiksēt ar pūderi.

Pamattonis:

Noteikti jālieto pūderkrēms, lai noslēptu pigmentācijas plankumus un vizuāli izlīdzinātu grumbiņas. Ja nepieciešams, pirms tam ar gaišāku korekcijas zīmuli nomaskē tumšākās vietas ap muti, degunu un acīm. Visbiežāk pūderkrēmu izvēlas sejas ādas tonī, bet, ja ir pigmentācijas plankumi, pēderkrēms jāizvēlas par pustoni tumšāks nekā sejas krāsa. Pūderkrēms jāizlīdzina īpaši rūpīgi, lai neiegultos rievās.

Pūderis:

Klājot pūderi, jāuzmanās, lai lieki neuzsvērtu ādas sausumu un nepadarītu to izteikti bālu. Lielākoties pūderis ir nepieciešams tikai taukainajai T zonai, ādai ap acīm un lūpām.

Vaigu sārtums:

Nevajadzētu vaigus krāsot rožainus vai koši sārtus. Tas izskatu padarīs nedabisku un samākslotu. Vislabāk vaigus akcentēt ar iedeguma, piemēram, bronzas krāsas birstošo vai kompakto pūderi.

Acis:

1) Ja skropstas ir sīkas, lai izceltu acis, ar kontūrzīmuli jāiezīmē acu kontūra, gar abām plakstiņu malām novelkot precīzas līnijas.
2) Ja skropstas gadu gaitā nav zaudējušas kuplumu, jāizmanto tuša.

Acis neizskatīsies tik nogurušas, ja nedaudz ietonēs to ārējos stūrīšus, bet plakstiņus noklās ar gaišām acu ēnām. No tumšām acu ēnām vajadzētu izvairīties, jo tās sejai piešķirs pārlieku dramatismu.

Uzacu līnija:

Veidojot meikapu, skaista uzacu līnija ir īpaši svarīga, jo tā sejai piešķirs izteiksmi. Tonējot uzacis, nebūtu ieteicams izmantot melno krāsu. Ja ir sirmi mati, tad uzacis var iekrāsot tumšāk pelēkas, bet krāsotiem matiem uzacu krāsa jāpieskaņo par pustoni tumšāku.

Lai uzacis izskatītos koptas un skaisti izceltu acis, ir jāveic uzacu korekcija.

Lūpas:

Nevajadzētu lietot ļoti gaišas un bālas lūpu krāsas, jo tad lūpas vizuāli saplūdīs ar seju un netiks izceltas. Vislabāk lūpas krāsot izteiksmīgos sārtajos, bet ne pārāk spilgtos toņos. Lūpu formu jākoriģē ar lūpu kontūrzīmuli.

Ja ikdienā atliek maz laika dekoratīvās kosmētikas uzklāšanai,acis, uzacis un lūpas var izcelt ar permanentā grima palīdzību.

     [+] [-]

, 2010-09-14 10:49, pirms 14 gadiem
Es visu laiku lietoju gaišas lūpu krāsas, nu būs jāmēģina kaut kas psilgtāks.

     [+] [-]

, 2010-09-14 13:17, pirms 14 gadiem
Kur var nopirkt labu pūderkremu, kas skaisti klajas un nav taukains? Vai kāda var ieteikt?

     [+] [-]

, 2010-09-14 13:25, pirms 14 gadiem
Nu tā ir, ka labu pūderkrēmu grūti nopirkt. Arī es saskaros ar šādu problēmu. Lai derētu jebkurš, sejas ādai jabūt būtu perfektai, bet tā diemžēl nav, Pietiek ar pāris spalviņam vai pumpiņam un labais skats pagalam.