Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:243, Did:0, useCase: 3


Kopsim matus arī mājās.

Kopsim matus arī mājās.
Publicitātes foto

Vai Jums nekad nesagādā raizes matu sakārtojuma radīšana?
Ko darīt pēc tam, kad pašam mājās bez friziera palīdzības jāsakārto jaunais matu griezums?

Neaizmirstiet arī ikdienā lietot matu kopšanas līdzekļus

It sevišķi tie nepieciešami krāsotiem un ilgviļņotiem matiem, kā arī tiem, kas bieži izmanto fēnu, matu gofrētājus un taisnotājus vai kā tos pieņēmuši saukt - "matu pannas", lai mati izskatītos veselīgāki un skaistāki, kā arī būtu vieglāk ķemmējami.

Matu kopšanas līdzekļi ir dažādi: gan tādi, kas pēc noteikta laika jāizskalo no matiem, gan tādi, kuri nav jāizskalo.
Ikdienai var izmantot matu balzāmus, bet reizi nedēļā matu maskas, kuras jāieziež matos pēc matu mazgāšanas ar šampūnu.

Ieziežot matos balzamu vai masku, neiemasējiet to galvas ādā (jo šādā veidā mati pie saknēm ātrāk kļūs taukaini), bet vienmērīgi izmantojiet visam matu garumam un pēc tam kārtīgi izskalojiet.

Svarīgi ir arī tas, cik veselīgs ēdiens ietilpst jūsu ēdienkartē, jo arī tas ietekmē matu stāvokli; matiem ir nepieciešami vitamīni.

Ik pēc laika ir ieteicams nogriezt matu galus, kuri ir sašķēlušies, pat, ja jūs vēlaties tos nogriezt tikai nedaudz, arī tas ļaus matiem izskatīties skaistāk.

Ja vēlaties kuplāku matu sakārtojumu, izmazgājot galvu ar Jūsu matu tipam piemērotu šampūnu, nosusiniet tos ar dvieli un mitros matos vienmērīgi ieziediet matu putas tuvu pie matu saknēm.

Ja jums ir gari mati, tos pacelt pie saknēm būs vieglāk, ja nolieksiet galvu uz leju un fēna silto gaisa plūsmu vērsīsiet matu augšanas virzienā, tas ir, no augšas uz leju.

Nav pareizi žāvējot matus, fēnu turēt pret matu augšanas virzienu, jo šādā veidā fēna karstais gaiss paceļ īsākos matiņus un rodas "pūkainu" matu efekts.

Kā izvēlēties matu veidošanas līdzekļus ?

Labas putas var atšķirt ar to ,ka tās tik ļoti "nesaķepina" matus.
Pārdošanā ir pieejamas dažādas fiksācijas putas vai citi šim nolūkam paredzēti līdzekļi. Putu fiksācijas stiprumu variet izvēlēties atkarībā no paredzētā matu sakārtojuma.

Mitram matu efektam var izmantot stiprākas fiksācijas līdzekļus, bet tiem kuriem patīk, ka matu vieglumam nekas netraucē, var izvēlēties vājāku matu fiksācijas līdzekli (Fiksācijas stiprumam ir jābūt norādītam uz flakona).

Ja jums mati lokojas, tad šajā gadījumā, tos izmazgājot un nosusinot ar dvieli, izmantojiet lokainiem matiem paredzētu veidošanas līdzekli, to vienmērīgi ieziežot visā matu garumā mitros matos.
Lai mati, kuri lokojas, nepūkotos, tos nevajag ķemmēt, kad tie ir sausi.

Ja matu griezums ir ļoti īss, tad labi noder matu želeja vai matu vasks.
Ar matu želeju ( tām arī ir dažāda stipruma fiksācijas izvēle ) var izveidot mitro matu efektu, bet vasku var izmantot, lai izceltu matus šķipsnās.
Želeju variet likt gan mitros,gan sausos matos, bet vasku tikai sausos.

Pēc matu žāvēšanas izmantojiet matu spīdumu, lai mati izskatītos veselīgāki un skaistāki, un matu laku, lai nofiksētu izveidoto matu sakārtojumu.

Vēl kāds mazs noslēpums gaišmatēm, kuras vēlas saglabāt gaišo matu toni.

Vai esat ievērojušas, ka ar laiku matu krāsa var zaudēt savu sākotnējo izskatu un mati bieži vien paliek dzeltenāki? Lai to novērstu, veikalos, kur var iegādāties profesionālos matu līdzekļus, ir iespējams nopirkt šampūnu, kas ir violetā krāsā.

Izskalojot matus ar šo šampūnu mati kļūst gaišāki, tikai atceraties, ka tas nav paredzēts matu mazgāšanai ,bet gan tikai to ietonēsanai. Šampūnu var izmantot tik bieži, cik Jums tas ir nepieciešams, lai panāktu vēlamo toni.

Vai izmantojiet dabīgu līdzekli:

izspiediet uz litru ūdens divu citronu sulu un izmazgātus matus samērcējiet citronūdenī, turiet aptuveni 5-10 min., pēc tam izskalojiet. Nākošais solis ir vai nu matu maskas vai balzama izmantošana.

     [+] [-]

, 2010-04-25 13:35, pirms 14 gadiem
tieshi taadas lietas ir jaazina mums meiteneem, paldies