Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:243, Did:0, useCase: 3


Lāzerepilācija jeb kā atbrīvoties no liekā apmatojuma uz visiem laikiem

Skuveklis, depilācijas krēmi un putas, epilators, vaksācija, elektroepilācija, fotoepilācija vai tomēr lāzerepilācija – ja gribat atbrīvoties no liekā ķermeņa apmatojuma, tad variantu ir ļoti daudz. Neviena apmatojuma likvidēšanas metode neatbrīvo no matiņiem uz visiem laikiem, taču ar lāzerepilācijas palīdzību iespējams iegūt ilgstošu gludas ādas efektu.

Kas ir lāzerepilācija?
Lāzerepilācija ir visefektīvākā liekā apmatojuma likvidēšanas metode, kas nodrošina visilgstošāko efektu, kā arī veiksmīgi darbojas cīņā ar ieaugušiem matiņiem. Lāzers iedarbojas uz pigmentu, kas atrodas mata folikulā jeb saknē, tādēļ vislabākos rezultātus matiņu likvidēšanā var sasniegt, ja āda ir gaiša, bet matiņš tumšs. Ar lāzerepilācijas palīdzību nevar likvidēt gaišus un sirmus matus.

Pirms lāzerepilācijas vismaz divas nedēļas nedrīkst sauļoties ne dabīgā saulē, ne solārijā. Piemērotākais laiks lāzerepilācijai ir rudens, ziema un agrs pavasaris, kad saule mūs lutina vismazāk, un āda nav iesauļota.

Minimālais procedūru skaits, kas nepieciešams, lai panāktu matiņu samazināšanos par 70-80 %, ir trīs līdz četras reizes ar viena līdz pusotra mēneša intervālu. Starp procedūrām matiņus drīkst noskūt, taču nevajadzētu likvidēt ar metodēm, kas matiņus izrauj ar visu saknīti (vaksācija vai likvidēšana ar epilatoru). Lāzerepilācijas efekts ir katram individuāls – parasti atkārtotas procedūras nepieciešamas reizi pusgadā vai pat retāk.

Kā notiek procedūra?
Divas dienas pirms lāzerepilācijas matiņi ir jānoskuj. Procedūras laikā speciālists attiecīgajai zonai, kuru plāno apstrādāt, uzklāj gēlu. Lāzera impulsa jaudu ārsts izvēlas atbilstoši klienta ādas un matiņu īpatnībām. Saskaroties ar matiņiem, lāzera enerģija pārvēršas termiskajā enerģijā, kas pa mata stiebriņu tiek novadīta līdz sīpoliņam, un matiņš zaudē dzīvotspēju. Procedūras laikā matiņi netiek izrauti, tie turpina augt un apmēram divu nedēļu laikā izkrīt. Procedūras laikā jūtama kņudinoša sajūta, līdzīgi karstu adatiņu ietekmei uz ādu. Tā kā cilvēkiem sāpju slieksnis ir atšķirīgs, nepatīkamās sajūtas mazināšanai stundu pirms procedūras uz ādas var uzklāt anestezējošu krēmu.

Procedūras ilgums atkarīgs no apstrādājamās zonas plašuma – attiecīgi no 10 minūtēm virslūpas gadījumā līdz pat stundai apakšstilbu apstrādes gadījumā. Pēc procedūras ādas atvēsināšanai un nomierināšanai piedāvājam uzlikt aukstuma elementu, kas mazinās nepatīkamo sajūtu.

Iespējamās blakusparādības:
Pāris stundas pēc procedūras var būt ādas apsārtums un pietūkums. Tā ir normāla reakcija pēc lāzerprocedūras. Dažkārt var izveidoties krevelītes zonā, kur veikta lāzerepilācija. Tādā gadījumā speciālists ieteiks konkrētus krēmus, lai šo problēmu atrisinātu.

Pēc procedūras ieteicams:
-divas nedēļas nesauļoties,
-trīs dienas atturēties no pirts, baseina un masāžas apmeklējuma,
-2–3 dienas ar lāzeru apstrādātos ādas rajonus ieziest ar Panthenol vai Bepanthen krēmu, lai nomierinātu sakairināto ādu,
-2–3 dienas nelietot spirtotus losjonus, kairinošus dezodorantus un neveikt pīlingu;
-vasarā uz atklātajām ķermeņa vietām lietot krēmus ar aizsargfiltru pret saules ultravioleto starojumu.

Konsultēja un lāzerepilācijas procedūru veica:
Anna Bērziņa
dermatoloģe
SIA '' Lāzerplastikas klīnika ''
Pakalpojumi: Lāzerplastikas Klīnika

     [+] [-]

, 2011-01-13 17:42, pirms 14 gadiem
Cik tas maksa.Kajam,rokam,sejai?

     [+] [-]

, 2011-01-19 10:51, pirms 14 gadiem
cik izmaksātu uz sejas mazo ūsiņu likvidēšana?

     [+] [-]

, 2011-01-31 16:45, pirms 14 gadiem
Cik maksatu,padusem un bikini zona epilacija,apmeram?

     [+] [-]

, 2011-06-22 11:45, pirms 13 gadiem
cik izmaksās visas sejas epilācija?