Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:243, Did:0, useCase: 3


Kā mazgāties pareizi

Kā mazgāties pareizi
Foto: Iveta Apškrūma

Ziepes izgudroja jau senā pagātnē, taču tad to izvēle vēl nebija tik liela kā tagad. Šobrīd ražoto ziepju klāsts jau ir ļoti plašs, var izvēlēties ziepes ar visdažādākajiem aromātiem un krāsu toņiem, tomēr izrādās, ka ziepes ādai var būt arī kaitējošas.

Mazgājoties siltā vietā, ķermeņa ādas poras siltuma iedarbības ietekmē atveras. Ja cilvēks šajā brīdī ziepējas, tad noskalota tiek tikai tā ziepju daļa, kas atrodas poru virspusē, pārējā paliek porās un atbrīvoties no tās var tikai speciāli karsējoties. Ļoti bieži cilvēki to nedara un radušies ziepju korķi liedz gaisam un saulei brīvi piekļūt ādai, tāpēc vēlams mazgāties tā, lai poras paliktu tīras. Vislabāk ādas attīrīšanas process veidojas pirtī, lai gan, ja pareizi sviedrējas, pēc tam noskalojoties dušā, arī mājās āda labi attīrīsies no netīrumiem un tai netiks atņemtas nepieciešamās taukvielas. Mazgājoties ar ziepēm, ādai var rasties taukvielu trūkums, no kā āda kļūs sausa un radīsies nieze. Daži, uzskatot, ka nieze radusies no netīrības un ziepējoties vēl vairāk, rīkojas nepareizi. Tas ādu padara vēl sausāku un nieze var tikai pastiprināties.

Padomi tīrākām porām.

1) Lai āda neuzņemtu mazgājamo līdzekļu ķīmisko sastāvu, veļu labāk mazgāt ar cimdiem.

2) Pirms pirts vai vannas vēlams izdzert dažas krūzītes zāļu tējas, var izvēlēties aveņu tēju, lai veicinātu ādas svīšanu. Arī pēc vannošanās būtu ieteicams izdzert kādas divas glāzes ūdens vai svaigi spiestas sulas. Sulu var izspiest pirms došanās vannā, lai atlikušos biezumus, iesietus marlē, varētu ievietot vannā.

3) Ūdenim vannā var pievienot kumelīšu vai pelašķu ekstraktus, kas ādu padarīs maigāku.

4) Vakaros labāk neizvēlēties karstu vannas ūdeni, jo tas var radīt bezmiegu, ja vien karstais ūdens nav paredzēts sasildīšanās mērķim, pēc kura ķermeni jānoskalo ar vēsāku ūdeni, lai atvērušās poras atkal aizvērtos. Vislabāk doties mēreni silta ūdenī, jo tam ir nomierinoša iedarbība, savukārt pārāk vēss ūdens radīs uzbudinātību.

5) Mazgāšanās procesā labāk izmantot šķidrās nevis cietās ziepes, jo tās mazāk bloķē poras.

     [+] [-]

, 2010-11-07 13:57, pirms 14 gadiem
Laikam jau cilvēkam ir kāda intuīcija, jo nezinot, ka tā vajag, katru reizi, pēc vannošanās izdzeru glāzi ūdens.

     [+] [-]

, 2010-11-08 09:45, pirms 14 gadiem
it sevišķi nevienam neiesaku pirkt ziepes Drogās. Nopirku savam bērnam ar Šreka attēlu ziepītes, taču lietojot tās pārvērtās par ķēpigu pretīgu masu. Rezultātā nācās izmest tā saucamās "ziepes" miskastē. Tikai iztērēta nauda. Pēc neveiksmīgā pirkuma atgriezāmies pie pārbaudītām lietām, respektīvi, pie šķidrajām ziepēm.