Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:243, Did:0, useCase: 3


Pienenes skaistumkopšanā

Pienenes skaistumkopšanā
Foto: Liene Rezevska

Dārzā, pļavā un mežā atrodams gandrīz viss, kas nepieciešams sievietes skaistumam. tikai jāmāk to ieraudzīt un izmantot. Šobrīd pieneņu laiks.

Pieneņu sejas toniks:

Sasmalcina pieneņu ziedus, lapas, kātiņus un saknes(tik daudz, lai sanāk viena glāze), liek stikla traukā un pārlej ar glāzi degvīna. Noliek uz 10 dienām tumšā vietā, lai nostāvas. Tad nokāš. Pieneņu izvilkumam pievieno divas glāzes vārīta (atdzesēta) vai destilēta ūdens. Lieto kā toniku. Šāds toniks arī labi balina vasarraibumus, kā arī ārstē pinnes.

Pieneņu un nātru sejas maska:

Maskai lasa tikai pieneņu lapiņas (ne ziedus, ne kātus nevajadzēs). Tikpat daudz salasa arī nātru lapiņas. Visas lapiņas sīki sasmalcina (vienai reizei nepieciešama 1 ēdamkarote sasmalcināto lapiņu), pievieno biezpienu (vienu ēdamkaroti) un medu (1 tējkaroti). Visu kopā samaisa, klāj uz notīrītas sejas un tura 20 min.

Pieneņu losjons pret vasarraibumiem:

30 pieneņu ziediņus (bez lapām un kātiem) pārlej ar glāzi verdoša ūdens un atstāj uz stundu. Tad šķidrumu nokāš. Losjons jālieto 5-6 reizes dienā, ļaujot tam uz ādas nožūt.

Pieneņu maska taukainiem matiem:

Salasa tik daudz pieneņu lapiņu, cik nepieciešams vienai maskai. Lapiņas sasmalcina līdz putriņas konsistencei, iesmērē matos. Matus apsien ar dvieli vai uzliek speciālu cepuri, pēc 10 min. izskalo ar siltu ūdeni.

Pienenes pret kārpām:

Ar pieneņu sulu, kas atrodas kātiņā, vakaros jāapsmērē kārpas un tulznas. Tas jādara tik ilgi, kamēr šie veidojumi pazūd.