Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:243, Did:0, useCase: 3


Pašu gatavoti ārstnieciski kosmētiskie līdzekļi no egļu skujām

Kaut arī egles skujas ir asas un duras pirkstos, tomēr ieteiktu tās salasīt. Vienas pašas vai kopā ar citiem augiem tās ir kā brīnumlīdzeklis dažādām kosmētiskām procedūrām sejas ādas un matu kopšanai.

Maska problemātiskai ādai

Vienādās daļās sajauc egļu skujas, bērzu pumpurus, nātres, ceļmallapas un rudzupuķu ziedus. Visu smalki sasmalcina (var samalt kafijas dzirnaviņās), pārlej ar tik daudz verdoša ūdens, lai izveidotos putriņa. Masu vēl siltu vienmērīgā kārtā klāj uz sejas, pēc 15 min. noskalo ar siltu ūdeni.

Pret matu izkrišanu un taukaino seboreju

Divas ēdamkarotes svaigu egļu skuju saberž piestā, aplej ar glāzi verdoša ūdens un 15 min. vāra uz lēnas uguns. Tad 2 stundas ļauj nostāvēties, izkāš. Iegūto novārījumu ierīvē tīrā galvas ādā, neizskalo. Procedūru atkāŗto 3 reizes nedēļā divu mēnešu garumā.

Pret pinnēm un iekaisumiem

Sajauc kopā 2 ēdamkarotes egļu skuju, 2 ēdamkarotes asinszāļu lakstu, 3 ēdamkarotes raudenes ziedu un 3 ēdamkarotes liepu. To visu aplej ar 2 litriem verdoša ūdens, liek vārītie 10 min. Pēc tam nokāš un iegūto novārījumu pievieno vannai. Vannošanās ilgums - 30 min. Ārstniecības kurss - 12 vannas.

Efekta palielināšanai var pagatavot egļu skuju novārījumu pienā: 3 ēdamkarotes jauno dzinumu skuju un sasmalcinātu zaļu egles čiekuru aplej ar litru verdoša piena un vāra 10 min. Tad atdzesē un nokāš. Gatavo novārījumu dzer pa pusglāzei divas reizes dienā.