Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:243, Did:0, useCase: 3


Iepazīsti stila un modes vēsturi enciklopēdijā

Redakcija
Redakcija

Iepazīsti stila un modes vēsturi enciklopēdijā
Grāmatā uzburtās ainas ļauj ielūkoties ne tikai tērpu dažādībā, bet arī laikmetu mākslas īpatnībās.

E.Parutes sarakstītajā 600 lapaspušu biezajā grāmatā "Stila un modes enciklopēdija" ietverti modes vēstures līkloči no Senās Ēģiptes līdz jūgendstila modes laikmetam.

Katra laikmeta radītā atmosfēra un kultūrvēsturiskās nianses atspoguļojas tālaika tērpos un stila izpratnē. Grāmatā uzburtās ainas ļauj ielūkoties ne tikai tērpu dažādībā, krāsu aktualitātēs un audumu ornamentu tendencēs, bet arī laikmetu mākslas īpatnībās.

Lai labāk izskaidrotu un precīzāk parādītu modes vēsturiskās izmaiņas, autore gandrīz 600 lappušu biezajā izdevumā iekļāvusi arī aprakstošus attēlus. Enciklopēdijā apkopoti arī modes termini, kas ievietoti atsevišķā nodaļā, - modes vārdnīcā. Katra izlasītā nodaļa būs kā mozaīkas gabaliņš, kas kopā izveidos lielisku ainu par pasaules modes izcelsmi un attīstību.

Grāmatas autore ir Latvijas Mākslas akadēmijas pasniedzēja, kura ir parūpējusies, lai mākslas skolu audzēkņiem, studentiem, modes māksliniekiem, stilistiem un citu radošu profesiju pārstāvjiem būtu uzskatāma un noderīga rokasgrāmata.

     [+] [-]

, 2012-01-07 17:13, pirms 13 gadiem
šāda veida grāmata ir noderīga ne tikai , lai izzinātu modes vēsturi, bet arī lai varētu salīdzināt, mūsdienas nēsātos apģērbus ar tā laika apģērbiem un to stiliem!