Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:243, Did:0, useCase: 3


Neļausim ādai ziemā izžūt. Ziemas perioda ādas mitrināšanas noslēpumi

Nevienam nav noslēpums, ka ziemā mūsu āda kļūst sausa daudz ātrāk, nekā karstajā un saules pielietajā vasarā.. Tam par iemeslu ir sals, vējš un centrālapkure.
Tajā pat laikā mēs zinām, ka mitrinošu krēmus ziemas periodā lietot nedrīkst. Ko tad lai dara?

Protams jāmitrina āda, taču ar speciāliem krēmiem, kas satur spēcīgus mitrinošus komponentus, tādus kā hialuronskābe, nātrija hialuronāts un glicerīns. Ja ticēt ražotājiem, tad mūsdienu krēmi ne tikai mitrina ādu vairāku stundu garumā, bet arī liek labāk strādāt ādas dabīgajai mitrināšanas sistēmai.
Nezinu, cik lielā mērā var ticēt reklāmai, bet zinātnieki apgalvo, ka gan dārgie, gan lētie krēmi ir vienlīdz iedarbīgi un tas ir....mazefektīvi! Tāpēc laikam tomēr efektīvāk būs pagatavot mitrinošas maskas no dabīgiem līdzekļiem pašu rokām un spēkiem.

Linsēklu maska
2 ēdamkarotes linsēklu aplejiet ar pusglāzi karsta ūdens un nolieciet uz stundu nostāvēties. Tad nokāsiet, nokāstajā šķidrumā labi samitriniet vairākās kārtās salocītu marli un uzklājiet to uz sejas uz pusstundu. Ja marle izžūst, samērcējiet to vēlreiz šķidrumā.
Pēc procedūras noskalojiet seju ar siltu ūdeni un uzklājiet mitrinošu krēmu.
Šāda maska jāliek vakarā. Pilns kurss ir 15 maskas pa divām reizēm nedēļā. Linsēklu maska mitrina un nogludina sejas ādu, kā arī noņem tai kairinājumu.
Īpaši ieteicama šāda maska ir sausai un normālai sejas ādai.

Mitrinoša maska taukainai sejas ādai
Sasmalciniet 2 ēdamkarotes skābētu kāpostu, pievienojiet 1 ēdamkaroti skābā krējuma un 1 tējkaroti medus. Visas sastāvdaļas kārtīgi samaisiet un uzklājiet uz sejas. Paturiet 15 minūtes.
Masku nomazgājiet ar siltu ūdeni, pēc tam noskalojiet seju ar vēsu ūdeni.

Mitrinoša kumelīšu maska jebkuram ādas tipam
Ieberiet 2 ēdamkarotes aptiekā pirkto (vai pašu lasīto) kaltēto kumelīšu termosā, pārlejiet ar glāzi vāroša ūdens un atstājiet uz 40 minūtēm ievilkties. Tad nokāsiet un pilnībā atdzesējiet. Nelielu frotē auduma gabaliņu (dvieli) samitriniet gatavajā šķidrumā un uzklājiet uz sejas uz pusstundu.
Pēc pusstundas nomazgājiet seju ar pāri palikušo kumelīšu izvilkumu.
Vēl pēc pusstundas norīvējiet seju ar iepriekš sagatavotu ledus kubiciņu vai noskalojiet ar minerālūdeni (bez gāzes).

Ziemas perioda ādas mitrināšanas noslēpumi

- Noteikti lietojiet nakts krēmu un uzklājiet to diezgan ievērojamā daudzumā (biezākā slānī, nekā parasti). Īpaši piemēroti ziemai tie krēmi, kuru sastāvā ir kumelīšu ekstrakts, alveja un vitamīni.

- Sausu roku ādu labi baro un mīkstina maska, kas pagatavota no piena un tomātu sulas. Šādu masu uzklāj rokām uz 20 minūtēm, pēc tam noskalo ar siltu ūdeni. Rokas iesmērē ar augu eļļu vai barojošu krēmu.
Pilnīgi saprotams, ka ziemā nedrīkst staigāt bez cimdiem, pat ja jums tikai jāpāriet pāri ceļam uz tuvējo veikalu vai jāaiziet no ārdurvīm līdz mašīnai. Salam un vējam pietiek pat vienas minūtes, lai atņemtu ādai mitrumu.

- Vismaz reizi nedēļā lietojiet skrubi,- atmirušās ādas šūnas, kas atrodas ādas virspusē, ir šķērslis labākai un dziļākai ādas mitrināšanai. Ādā, kas atbrīvota no pārragojušās kārtas, visi līdzekļi iekļūs ātrāk un dziļāk.

- Lai cik tas arī dīvaini neliktos, tomēr speciālisti neiesaka ziemā iet karstā vannā. Bieža un spēcīga ādas tvaicēšana izjauc tās hidrolipīdu barjeru. Toties kontrastduša veicina ādas mitrināšanu.

- Ziemā, īpaši sala un stipra vēja laikā, silti jāģērbjas, jāliek šalle un cepure, kā arī jāmēģina pasargāt seja no sala, lai aukstums neizraisītu kapilāru, kas baro ādu, spazmas.
Protams, ja ir jauka bezvēja ziemas diena, svaigais gaiss nāks tikai par labu sejas ādai.

- No vītuma pazīmēm palīdzēs izvairīties pietiekams miegs un pareizs uzturs.

- Smēķēšana, alkohols, ilgas stundas pie televizora ekrāna vai datora veicina priekšlaicīgu ādas novecošanos. No datora mums, protams, neizbēgt, tāpēc speciālisti iesaka darba telpā audzēt zaļos istabas augus, turēt traukus ar ūdeni, ideālajā variantā- akvāriju ar zivtiņām un ūdensaugiem.

- Visas darba dienas garumā ik pa laiciņam lietderīgi mitrināt sejas ādu ar minerālūdeni (bez gāzes). Un, protams, divus litrus ūdens dienā izdzert.

- Īpaši vērtīga ir zaļā tēja (tikai ne stipra) ar citronu un jau iepriekš pieminētais minerālūdens bez gāzes.

     [+] [-]

, 2012-02-08 18:40, pirms 13 gadiem
Paldies par noderīgiem padomiem. Tieši šobrīd man šī ir aktuāla tēma.

     [+] [-]

, 2012-02-08 19:38, pirms 13 gadiem
Lieliski padomi.Paldies.

     [+] [-]

, 2012-02-11 20:42, pirms 13 gadiem
Tas ir noderīgi.