Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:243, Did:0, useCase: 3


Kas jādara pirms un pēc lāzerepilācijas procedūrām

Lāzerepilācijas efekts atkarīgs no ādas un apmatojuma krāsas. Tā kā lāzera stara enerģija tiek koncentrēta uz matā esošo pigmentu melanīnu, jo matiņi tumšāki, jo labāks procedūras efekts. Metode nav piemērota gaišu un sirmu matu iznīcināšanai, kā arī nosauļotas ādas apstrādei, jo pastāv iespēja apdedzināt ādu. Lāzerepilācija netiek veikta, ja ir iestājusies grūtniecība, ir akūta ādas infekcija, cukura diabēts, ļaundabīga saslimšana.

Ja ir pastiprināts, liekais apmatojums uz sejas, kakla, krūtīm, vēdera, padusēs, bikini zonā, rokām, kājām vai problēmas sagādā ieaugušo matiņu ārstēšana un likvidēšana, tad iesakām izmantot lāzerepilācijas procedūras.

Protams, lāzerepilācija nenovērš pastiprināta apmatojuma augšanas cēloni (olnīcu, virsnieru, postklimaksa fizioloģisko funkciju palēnināšanās u.c.), taču tā ļauj efektīvi apturēt matu folikulu augšanu un attīstību. Vairumā gadījumu hirsūtisma (pastiprināta apmatojuma veidošanās) ārstēšanai medikamentozā korekcija nav nepieciešama, bet ar lāzerepilāciju dažu seansu laikā var pārtraukt matiņu augšanu. Dažreiz pirms epilācijas nepieciešama ginekologa vai endokrinologa konsultācija laicīgai hormonatkarīgu iekšējo orgānu audzēju diagnosticēšanai.

Metodes būtība

Lāzera diode izstaro gaismu, ko absorbē mata folikulā (mata saknē) esošais pigments - melanīns. Lāzers darbojas tikai sekundes tūkstošdaļu, bet impulsa ilgums ir pietiekams, lai gaismas enerģija tiktu pārvērsta siltumā, kas rada folikula termisku bojājumu. Šī siltuma iedarbība pilnīgi to iznīcina vai palēnina mata ataugšanu. Mata saknē esošais pigments melanīns absorbē lāzera enerģiju, un termolīzes rezultātā salīmē mata folikulu. 1-2 nedēļu laikā matiņi atmirst un izkrīt, bet sklerotizētais folikuls pamazām uzsūcas. Lāzers iedarbojas tikai uz nobriedušiem folikuliem, taču pēc 4-6 nedēļām (atkarībā no matu tipa ) parādās jauni matiņi, kas procedūras laikā atradās miera fāzē. Tāpēc tie jālikvidē nākamajā lāzerepilācijas procedūrā. Pēc katras procedūras matiņu skaits sarūk apmēram par ceturtdaļu vai piektdaļu. Ataugušie matiņi ir gaišāki, plānāki, mīkstāki, trauslāki un mazāk pamanāmi. Lāzerepilācija ir vienīgā un visefektīvākā metode ieaugušo matiņu ārstēšanā un likvidēšanā. Kursā ir 5-8 procedūras ar 4-12 nedēļu intervālu. Apmēram pēc deviņiem mēnešiem vai gada lāzerepilāciju nepieciešams atkārtot. Līdz nākamajai procedūrai ataugušos matiņus nedrīkst iznīcināt ar epilācijas metodēm, kuru laikā tos izrauj.

Ierobežojumi pirms un pēc procedūras

Matiņi pirms procedūras ir jānoskuj vai jānogriež. Divas nedēļas pirms procedūras matiņus nedrīkst izraut ar vasku, pinceti vai epilatoru, jo tad lāzers tos neuztvers.

Pirms procedūras 3 līdz 4 nedēļas nav ieteicams sauļoties, apmeklēt solāriju un lietot paštonējošos krēmus.

Ādas kairinājums pirmās diennakts laikā parasti pāriet, tomēr reti var saglabāties divas trīs dienas pēc procedūras. Arī ādas kopšana un apstrāde pēc tās ir vienkārša — lāzeru apstrādātos ādas rajonus ieteicams ieziest ar Panthenol vai Bepanthen krēmu, lai veicinātu ādas "nomierināšanos".

Ja matiņi ir ļoti tumši, 2–3 dienas pēc lāzerepilācijas uz ādas var būt redzami brūni punktiņi.

2 nedēļas pēc epilācijas nedrīkst uzturēties atklātos saules staros un apmeklēt solāriju. Vasarā uz atklātajām ķermeņa vietām lietot krēmus ar aizsargfiltru pret saules ultravioleto starojumu.

Trīs dienas atturēties no pirts, baseina un masāžas apmeklējuma.

2–3 dienas nelietot spirtotus losjonus, kairinošus dezodorantus un neveikt pīlingu

www.lazerplastikasklinika.lv
Rīga, Baznīcas iela 31, 3.stāvs.
Kontakttālrunis: +371 67 295 066
E-pasts: info(at)lazerplastikasklinika.lv
Konsultācijas:
Liepājā, Aldaru ielā 20, 302. kab. Kontakttālrunis: +371 26 426 649
Daugavpilī, Cietokšņa 11/13. "Doktorāts". Kontakttālrunis: +371 67 295 066

     [+] [-]

, 2011-07-15 14:08, pirms 13 gadiem
Forši, ka dodat sādu informāciju. Citādi visi tikai piedāvā dažādas procedūras, bet nepasaka kas un kā pareizi dar;ams, lai nerastos veselības problēmas.