Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:243, Did:0, useCase: 3


Skaistumkopšana jaunietēm. Sejas ādas tīrīšana. (1.daļa)

Ādu ietekmē vairāki faktori. Viens no tiem ir pareizs uzturs. Organismam nepieciešams saņemt visas nepieciešamās uzturvielas un vitamīnus. Pārāk saldi vai sāļi ēdieni var izraisīt alerģisku reakciju. Arī stresa situācijas var negatīvi ietekmēt ādas stāvokli, tāpēc par veselību jārūpējas pirms radušās jebkādas ādas problēmas.

Sejas mazgāšana un tīrīšana ir ļoti svarīga skaistumkopšanas procesa daļa. Pat, ja meitene vēl nelieto dekoratīvo kosmētiku, rūpes par sejas ādu ir nepieciešamas arī pusaudzēm.

Vasarā un rudenī ieteicams izmantot ogas un dārzeņus. No ogām āda uzņems dažādus vitamīnus. Sausai ādai piemērota ir zemeņu maska, taukainai - jāņogu, ērkšķogu un upeņu maska. Ogas jāsaspiež un gatavo masu uz 15 minūtēm jāuzklāj ādai, pēc maskas noņemšanas seju noskalojot ar ūdeni. Savukārt sejas tīrīšanai lieti noder gurķu mizas. Var gatavot rīvētu ķirbju, kabaču un kartupeļu maskas, kas palīdzēs jūtīīgai, saplaisājušai ādai.

Rīta procedūras

No rītiem sejas mazgāšanu jāuzsāk ar siltāku ūdeni un jānobeidz ar vēsāku, pēc tam ādu tonizējot un uzklājot plānu krēma kārtiņu. Sejas kopšanas līdzekļu izvēle atkarīga no ādas tipa. Vispirms jānoskaidro, vai āda ir normāla, kombinēta, taukaina vai sausa. Ja T-zonā ( uz deguna, pieres, zoda ) ir redzami melni punktiņi, tātad tā ir kombinēta tipa sejas āda un melnie punktiņi ir palašinātajās porās uzkrājušies tauki. Tādā gadījumā āda vaigu zonā var būt normāla vai sausa, taču piemērotākie kopšanas līdzekļi būs tie, kas paredzēti jaukta tipa jeb kombinētai sejas ādai. Lai āda nekļūtu pārlieku sausa, tā jāmitrina. Jaunām meitenēm parasti nepieciešams mitrinošs krēms, kas ādu pasargā no sausiem plankumiem. Ja no kāda kosmētikas līdzekļa uz ādas parādās izsitumi vai ir sūrstoša sajūta, tā lietošana jāpārtrauc, jo līdzekļa sastāvā var būt vielas, kas izraisa alerģisku reakciju. Lai maksimāli izvairītos no iekaisumiem, svarīgi vienmēr regulāri iztīrīt kosmētikas sūklīšus un otiņas.

Vakara procedūras

Dienas noslēgumā noteikti jānoņem dekoratīvā kosmētika. To jāveic ar ādas tipam piemērotu kosmētisko pieniņu, emulsiju vai eļļu, pēc tam seju nomazgājot ar ūdeni. Šim nolūkam nebūtu ieteicams izmantot ziepes, jo tās ādu padarīs sausu. Vakaros regulāri seju jānoskalo arī tām meitenēm, kas nelieto dekoratīvo kosmētiku, jo dienas garumā uz ādas sakrājas putekļi un netīrumi. Taukainu sejas ādu var tīrīt ar želeju, bet sausu - ar kosmētisko pieniņu. To nedrīkst izmantot acu kosmētikas noņemšanai, lai nekairinātu ādu ap acīm. Jūtīgām acīm piemērots būs speciāls, saudzīgs šķīdums, kas ādu atbrīvo no kosmētikas paliekām. Pēc kosmētikas noņemšanas seju jānoskalo ar ūdeni un jāatsvaidzina ar toniku. Toniku vai losjonu jāizvēlas atbilstoši ādas tipam. Ja losjona sastāvā ir spirts, tas būs vairāk piemērots taukainai ādai. Kombinētai, sausai vai normālai ādai labāk izvelēties saudzīgāku un maigāku līdzekli, piemēram, mājas apstākļos gatavotu toniku. Ja nav sausas, velkošas sajūtas, vakarā pēc sejas tīrīšanas krēmu var nelikt.

Mājās pagatavojams toniks

1) Tonika pagatavošanai nepieciešamas kumelītes, pelašķi vai zaļā tēja. Glāzē ieber vienu tējkaroti kaltētu augu un aplej ar vārītu karstu ūdeni, pēc tam ļaujot ievilkties. Šāds dabīgs tonizējošs līdzeklis ādu mitrinās, kā arī padarīs maigu un gludu.

2) Ļoti jūtīgai ādai palīdzēs rožu uzlējums. To pagatavo, divus kaltētus rožu ziedus aplejot ar glāzi karsta ūdens. Tam ļauj ievilkties un pēc tam nokāš. Uzlējumam pievieno dažus pilienus greipfrūta vai citrona sulas un tonizējošais līdzeklis gatavs. Ja to uzglabā ledusskapī, uzlējumu var izmantot vēl trīs dienas, tacu pēc tam jāgatavo jauns ādas tonizējošais līdzeklis.

Mājās pagatavojams skrubis

1) Paplašinātās ādas poras var attīrīt ar skrubi, kuru pagatavo no kafijas biezumiem un olīveļļas, kas attīrīs un mīkstinās ādu. Vislabāk attīrīšanas procesu veikt pēc vannas, kad siltuma ietekmē ādas poras ir atvērušās. Ar gatavo masu maigi berzē T-zonu ( pieri, degunu un zodu ). Šādu abrazīvu līdzekli var izmantot vienreiz nedēļā, bet, ja āda ir ļoti taukaina, tad divreiz nedēļā. Pēc skrubēšanas seju noskalo ar ūdeni, tonizē un uzklāj krēmu.

2) Skrubi var pagatavot arī no smalki samaltiem kumelīšu ziediem un auzu pārslām. Pieber vienu ēdamkaroti rupjā sāls, samaisa un gatavo masu glabā slēgtā traukā. Ejot vannā, maisījumu ieber saujā, samitrina un maigi berzē taukaino sejas ādu.