Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:243, Did:0, useCase: 3


2010. gada modes tendences matu sakārtojumos, krāsās un griezumos

Uzzini, kāds izskatās 2010. gads matu sakārtojumos.

Matu sakārtojumi:

Sapīti un savīti mati bizē uz vienu sānu
Šāds matu sakārtojums gan pavasara/vasaras, gan rudens/ziemas sezonā ir īpaši moderns, un tas piestāvēs jebkurai apģērba krāsai. Bizes gan gludas un spīdīgas, gan paspūrušas un nevīžīga izskata.

Gari, cirtoti mati 40to gadu stilā
Vilnīšiem jābūt stingriem, nevis sprogainiem. Šis matu sakārtojums ir piemērots visām matu krāsām, tomēr mazāk efektīvi tas izskatīsies ar melniem matiem. Celiņam noteikti jābūt uz sāniem, nevis centrā. Kombinējiet šo matu sakārtojumu ar klasisku make-up un apģērbu.

Gari mati 70to gadu stilā
2010. gadā matu sakārtojumos var manīt divas atkalatgriešanās no 20. gadsimta modes. Ja 40tie gadi atgriežas tikai ar vienu izskatu, tad 70to gadu ietekme diktē mums divus matu sakārtojuma veidus: Gari, pieglausti, tikai ar nelielu apjomu VAI gari mati ar dabīgām cirtām, kuras robežojas ar –tikko no gultas- izskatu. Abiem matu sakārtojumiem piestāvēs celiņš gan centrā, gan sānos. Dabīgās cirtas gan vairāk piemērotas pavasara/vasaras sezonai.

Spīdīgi un gludi
Ja ir kāds matu sakārtojumus, kurš 2010. Gadā izstaro attieksmi, tad šis ir īstais. Perfekts jaunākām paaudzēm. Pieglaustie mati nāk klajā trijos veidos. Uz aizmuguri pieglaustie ar želejas palīdzību un slapju matu izskatu. Uz sāniem pieglaustie un androgēni pieglausti mati, kuri atgādina vairāk vīriešu matu sakārtojumus.

Šinjoni
Elegants matu mezgls vai savijums pakausī virs kakla ir viegli veidojams un labi izskatīsies kā dienā, tā naktī. Mezglam jābūt dabīgam, viegli teksturētam un izsmalcinātam.

Copes

Divu veidu- kārtīgās, spīdīgās un nekārtīgās copes. Pirmajam izskatam, matiem jābūt taisniem. Tie jāsaķemmē uz augšu, jāsavij un jānostiprina. Te var izmēģināt matus no sākuma sapīt arī bizē, pēcāk savijot copē. Otrajam jeb nekārtīgajam izskatam, mati jāuzceļ uz augšu un jānostiprina haotiski. Galvenais ir apjoms, ko var panākt ar matu uzkasīšanu un matu laku. Šo matu sakārtojumu gan nevajadzētu veidot sulīgi brūnu toņu matu īpašniecēm un melnmatēm.

Matu krāsas:

Peroksīda balināti blonds jeb platīnblonds
Šāda matu krāsas izvēle garantē satriecošu izskatu. Piestāvēs gariem, pieglaustiem matiem. Gan 40to, gan 70to gadu stils, kā arī visi augstākminētie vijumi un pinumi. Īsos matos labāk izskatīsies, ja tie būs īsāki aizmugurē ar garākām šķipsnām priekšpusē.

Zeltaini blonds
Platīnblondais tonis kādam var arī nepiestāvēt un nepatikt. Pretēji tam, zeltaini blondai matu krāsai nebūs ekstrēmi balta nokrāsa un tā visdrīzāk patiks visiem.

Sarkans
Sarkani mati nav tikai krāsa, 2010. gadā tā ir attieksme, spēcīga personība un seksualitāte. Sarkani mati vairāk piestāvēs vēsākiem mēnešiem, tāpēc, ja vēlies mainīt matu savu izskatu, rudens/ziemas sezonā ar sarkanajiem matiem trāpīsi desmitniekā. Kā jau ar visām krāsām, arī šai ir savi noteikumi 2010. gadā. Jāaizmirst par tumši sarkaniem matiem, tā vietā, izdarot izvēli par dabīgi sarkano nokrāsu. Daļa no sarkano matu pievilcības slēpjas faktā, ka mazāk par 2% cilvēku manto šādu dabīgi sarkanu matu krāsu. Tāpēc, jo dabīgāka tā būs, jo ekskluzīvāks un retāks būs kopiespaids. Tātad, eksistē tikai viens zelta likums sarkanajiem matiem 2010- krāsa nedrīkst izskatīties nedabīga.

Matu griezumi:

• Īss, melns matu griezums un stils
• Īsi apcirpti mati ar garākām krītošām šķipsnām uz pieres. Tie atgādina laumiņas vai elfa matus
• Alternatīvs griezums, kura viena puse no matiem tiek izskūta.

Aksesuāri matiem:

• Lielas bantes
• Putnu spalvas matu stīpās

     [+] [-]

, 2010-07-02 00:08, pirms 14 gadiem
man šis portāls patīk arvien vairāk