Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:16, Did:0, useCase: 3


Pavasaris klāt – ko noderīgi zināt izvēloties dārza tehniku?

Redakcija
Redakcija

Sākoties pavasarim, cilvēki paliek aktīvāki, kā arī uz ielām parādās lielāka rosība. Tie cilvēki, kuriem ir savi pagalmi ar piemājas dārziņiem, sāk vairāk pa tiem rosīties. Pavisam drīz jau būs klāt laiks, kad varēs dārzos audzēt dažādus dārzeņus, ogas un puķes. Tāpat būs nepieciešams pļaut zālāju. Lai pēc iespējas vairāk atvieglotu dažādus dārza darbus, ir paredzēta dārza tehnika, kas ļauj gan ietaupīt laiku, gan nepārpūlēties. Ja Tev mājās vēl nav dārza tehnikas, tomēr vēlies veikt dažādus dārza darbus, tad noteikti izlasi raksta turpinājumu. Tajā atradīsi vērtīgu informāciju, ko nepieciešams ņemt vērā, pirms dārza tehnikas iegādes.

Apzinies, kas Tavam dārzam ir nepieciešams
Mūsdienās interneta veikali ir pilni ar dažādu dārza tehniku, kas ļauj dārza darbus padarīt daudz vienkāršāk un ātrāk. Sākumā neapzinoties, kas Tavam dārzam patiešām ir nepieciešams, Tu vari iegādāties tādu dārza tehniku, ko vēlāk iespējams pat neizmantosi. Lai nekas tāds nenotiktu, sastādi sarakstu ar nepieciešamajām lietām. Protams, sākumā var šķist, ka nav izpratnes, kas īsti nepieciešams, tāpēc vislabāk būs smelties informāciju no kādām interneta dzīlēm. Internetā noteikti atradīsi vērtīgus rakstus, kuros varēsi uzzināt kādam darbam kāda dārza tehnika ir piemērota. Kad tas izdarīts, vari ielūkoties kādā interneta veikalā, lai vispusīgi iepazītos ar piedāvājuma klāstu un vēlāk tajā labāk orientētos. Šāda iepriekšēja izpēte palīdzēs iepirkšanās procesā.

Iegādājies savam dārzam piemērotu tehniku
Ja esi sapratis kāda dārza tehnika Tavam dārzam ir nepieciešama, tad ir laiks raudzīties pēc Tavām vajadzībām atbilstošiem modeļiem. Piemēram, ja Tev ir nepieciešams jauns zāles pļāvējs, tad uzmanība jāpievērš vairākiem faktoriem. Viens no svarīgākajiem zāles pļāvēja kritērijiem ir tā lielums. Jo platāks būs zāles pļāvējs, jo ātrāk Tu varēsi nopļaut zālienu. Protams, jāņem vērā arī pats zāliena izmērs. Ja zāliens ir liels un tajā nav daudz šķēršļu, piemēram, koku vai puķu dobju, tad platāks zāles pļāvējs būs ļoti piemērots. Taču, ja pļaušanas teritorijā ir daudz koku vai puķu dobju, tad ar platu zāles pļāvēju Tu tikai iztērēsi savu laiku un Tev būs ļoti grūti nopļaut zāli. Šādiem zālieniem labāk izvēlēties mazākus zāles pļāvējus.

Zāles pļāvēji iedalās vairākos tipos un katram no tiem ir savi plusi un mīnusi.
- Mehāniskie zāles pļāvēji tiek uzskatīti par vieniem no vienkāršākajiem un lētākajiem modeļiem. Tiem nav motora, tāpēc arī apkope ir ļoti vienkārša un neprasa daudz līdzekļus. Šie zāles pļāvēji darbojas ļoti klusu un svara ziņā tie ir viegli. Lai darbotos ar šāda veida zāles pļāvēju, Tev ir nepieciešama tikai laba fiziskā sagatavotība, jo ierīces temps būs atkarīgs no Taviem centieniem. Tomēr šādus zāles pļāvējus iesaka izvēlēties, ja zāliens nav liels un tam nav būtisku apgrūtinājumu, pretējā gadījumā būs jāņem talkā trimmeri.

- Bezvadu jeb akumulatora zāles pļāvēji ir piemēroti maziem vai vidēji lieliem zālieniem. Jāņem vērā, ka šādiem zāles pļāvējiem ir noteikts laiks, cik ilgi tie darbojas līdz nākamās uzlādes laikam. Tāpēc, ja zāliens ir diezgan liels, tad tā pļaušana var aizņemt daudz vairāk laika, jo noteikti būs vajadzīgas vairākas zāles pļāvēja akumulatora uzlādes. Šo zāles pļāvēju pluss ir tāds, ka tie darbojas ļoti klusu, tāpēc noteikti nevienam netraucēs. Arī zāles pļāvēja uzturēšanai nebūs jāpievērš pārāk liela uzmanība.

- Elektriskie zāles pļāvēji arī darbojas klusu un tie neizdala nekādas emisijas. Varētu teikt, ka lielākais šo zāles pļāvēju mīnuss ir tas, ka ir nepieciešama elektroapgāde un pļaušanas perimetru ierobežo elektrības vads. Ja zāliena izmērs ir liels, tad jāņem vērā, ka noteikti būs vajadzīgs pagarinātājs. Pļaujot zālienu ar šādu zāles pļāvēju, ir rūpīgi jāseko līdzi elektrības vadam, lai tas netiktu sapļauts. Tāpat ar šādu zāles pļāvēju nedrīkst pļaut slapju zālienu.

- Pēdējais zāles pļāvēju tips ir benzīna zāles pļāvēji. Šāda veida zāles pļāvēji ir paši jaudīgākie un tie lieliski spēs tikt galā ar lielākām platībām. Benzīna zāles pļāvēji ir droši, jo tos neierobežo nekādi vadi vai akumulatori. Tie spēj tikt galā gan ar garāku zāli, gan nokritušiem krūmu zariem. Šādi zāles pļāvēji kalpos diezgan ilgi, tāpēc ir vērts iegādāties tieši šādus zāles pļāvējus. Tomēr jāņem vērā, ka benzīna zāles pļāvējiem būs nepieciešama lielāka apkope kā iepriekš minētajiem zāles pļāvējiem.

Pēc šādiem vai līdzīgiem kritērijiem ieteicams izvēlēties arī cita veida dārza tehniku, piemēram, zāģi, krūmgriezi, augsnes frēzi, ūdens sūkni vai ko citu, kas Tev ir nepieciešams.

Pievērs uzmanību zīmolam
Arī Tu noteikti esi iemīļojis kādu noteikta zīmola ierīci, piemēram, telefonu. Jāsaka, ka zīmolam tiešām ir nozīme, jo ne visi ražotāji piedāvā kvalitatīvas un ilgtspējīgas preces. Izvēloties dārza tehniku, arī nepieciešams pievērst uzmanību zīmolam. Piemēram, HPG dārza tehnika ir ļoti laba izvēle. Šis ražotājs piedāvā ļoti plašu dārza tehnikas klāstu sākot no pļaušanas līdz pat zāģēšanai, tāpēc noteikti atradīsi savām vēlmēm un vajadzībām piemērotu dārza tehniku. HPG dārza tehnika ir ne tikai ergonomiska un ar augstu veiktspēju, bet šai tehnikai ir arī pievilcīgs dizains, kas nav mazsvarīgi.

Neuzķeries uz mārketinga trikiem
Tu noteikti esi pamanījis skaļas un kliedzošas reklāmas, kuru mērķis ir piesaistīt arvien vairāk klientus. Tā kā dārza tehnikas iegāde ir diezgan nopietns un salīdzinoši dārgs lēmums, to nedrīkst iegādāties vieglprātīgi. Bieži vien reklamē ierīces, kurām ir neskaitāmi daudz funkciju un kuras apvieno sevī vairākas ierīces, tomēr nereti pieredze rāda, ka šādas ierīces nespēj paveikt pietiekami labi savu darbu, kā atsevišķi instrumenti un tehnika. Tāpēc vislabāk nemaz nepievērst uzmanību šādām reklāmām.

Ņem vērā atsauksmes
Palasīt atsauksmes nekad nenāk par ļaunu, it sevišķi, ja pirkums ir vērtīgs. Pirms dārza tehnikas iegādes noteikti pajautā padomu kādam draugam, iespējams, ka viņš neilgu laiku atpakaļ arī ir iegādājies kādu dārza tehnikas preci. Tāpat ieteicams iepazīties ar atsauksmēm, ko internetā ir atstājuši citi pircēji.

Kur iegādāties dārza tehniku?
Dārza tehniku var iegādāties gan specializētajos veikalos, gan arī internetā. Piemēram, dārza tehnika Xnet.lv interneta veikalā ir pieejama ļoti plašā klāstā par izdevīgām cenām. Šajā interneta veikalā varēsiet iepazīties ar konkrētās preces aprakstu, lai saprastu vai tā būs piemērota nepieciešamajiem dārza darbiem. Nav jābaidās arī no dārza tehnikas iegādes internetā, jo nepieciešamības gadījumā to varēsi atgriezt atpakaļ pārdevējam, ja tomēr izrādīsies, ka tā nav tāda, kādu biji gaidījis.