Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:16, Did:0, useCase: 3


Ceļvedis ūdens sūkņa izvēlē: par svarīgāko vienuviet

Redakcija
Redakcija

No kura gala pieiet ūdens sūkņa iegādei, ja visa Tava pieredze ar santehniku ierobežojas ar maisītāja nomaiņu reizi desmit gados? Ūdens sūknis nav vienkāršākais sadzīves priekšmets, taču tas ir neaizvietojams privātmāju, vasarnīcu un mazdārziņu īpašniekiem. Ja vēlies, lai nedz mājās, nedz dārzā nekad netrūktu ūdens, iepazīsties ar padomiem ūdens sūkņa izvēlē!

Iegremdējamais VS virszemes sūknis

Izvēloties sūkni, pirmām kārtam jānosaka vēlamais sūkņa veids – iegremdējamais vai virszemes. Šie nosaukumi ir runājoši, jo iegremdējamo sūkni pilnībā vai daļēji ieliek ūdenī, savukārt virszemes ierīces jāizvieto blakus ūdens avotam.

Katram sūkņu veidam ir savi plusi, bet konkrēta izvēle jāveic, ņemot vērā pircēja prasības un vidi, kur sūknis tiks izvietots:

● virszemes sūknis ir viegli pārnēsājams, to var bez problēmām demontēt, sākoties ziemas sezonai. Virszemes sūknis būs laba izvēle dārza apūdeņošanai, taču šāda tipa sūkņi ir gana trokšņaini, turklāt tie jāaizsargā no nelabvēlīgiem laikapstākļiem. Taču par spīti šiem mīnusiem, virszemes sūknis ir optimāla izvēle tiem, kam sūknis nepieciešams neregulārai ūdens apgādei vasaras sezonā;

● iegremdējamais sūknis ir noderīgs pastāvīgai autonomai ūdens apgādei vasarnīcā vai privātmājā. Tas nerada troksni un ir pietiekami jaudīgs, lai nodrošinātu nepārtrauktu darbību. Iegremdējamam sūknim nav nepieciešama papildu aka un tas neaizņem vietu ne mājās, ne pagalmā.

Avots: Pixabay.com

3 svarīgie cipari: sūkšanas dziļums, augstums un veiktspēja

Nākamais izvēles posms ir sūkņu raksturojumu salīdzināšana. Galvenie parametri, kam jāpievērš uzmanība, ir:

● veiktspēja – cik daudz ūdens litru sūknis piegādā minūtē vai stundā;
● maksimālais sūkšanas dziļums – rekomendējama robeža sūkņa izvietošanai zem ūdens virsmas;
● maksimālais ūdens pacelšanas augstums – svarīgs rādītājs tiem, kas sūkni izmanto mājas autonomai ūdens apgādei.

Nevajadzētu automātiski izvēlēties jaudīgāko sūkni, jo nebūt ne visos gadījumos tā ir optimāla izvēle. Izvēloties sūkni, vērā jāņem arī iespējamas elektrības izmaksas, nepieciešamo ūdens apjomu un sūkņa darbības laiku. Jo neintensīvāk plānots izmantot sūkni, jo zemāka var būt sūkņa veiktspēja un otrādi – sūknim, kas nodrošinās ūdens piegādi veselai mājai, jābūt jaudīgam.

Papildu izvēles parametri

Specifiskām vajadzībām var piemeklēt īpašu sūkni, ja tikai zina, kādiem parametriem pievērst uzmanību. Piemēram, netīram ūdenim ir paredzēti speciāli sūkņi ar spēju sūknēt ūdeni ar smilšu daļiņām un citiem netīrumiem. Šāds sūkņa veids noderēs, lai izsūknētu urbumu vai aku, kas ilgu laiku nebija izmantota.

Vēl viens faktors, kas nosaka sūkņa izvēli, ir dzinēja tips. Mūsdienās ūdens sūkņu piedāvājumā dominē sūkņi ar elektrisko dzinēju, taču var atrast arī sūkņus, kas strādā uz benzīna. Izvēli par labu vienam vai otram variantam parasti ietekmē arī pārējie modeļa raksturojumi, taču kopumā benzīna sūkņi ir jaudīgāki un tiek izmantoti ne tikai ikdienas vajadzībām, bet arī lauksaimniecībā un industriālajā darbībā.

Avots: Pixabay.com

Izvēlēties sūkni ir vieglāk, ja dažādas preces var salīdzināt vienuviet – tieši to piedāvā interneta veikals 1a.lv.

Preces ūdensapgādei ar piegādi uz mājām

Interneta veikala 1a.lv sortimentā ir vairāk nekā 100 dažādus ūdens sūkņu modeļus vairāk un mazāk intensīvam darbam. Sūkņus var atlasīt pēc svarīgākajiem parametriem:

● jauda, spriegums, veiktspēja;
● ūdens pacelšanas augstums un sūkšanas dziļums;
● tilpums, spiediens, diametrs;
● cena, ražotājs, popularitāte u.c.

Ūdens sūknis nemaz nav tik nesaprotams priekšmets, ja zini, kam tas vajadzīgs un kā tas strādā. Ienāc 1a.lv mājaslapā un izvēlies jaunu sūkni – preču apraksti un atlases filtri atvieglos meklējumus!