Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:3, Did:0, useCase: 3


Zvaigzne ABC tiešsaistes mācību materiāls “Kл@ссно!” iegūst starptautisku balvu

Redakcija
Redakcija

Priecājamies paziņot, ka 2021. gada 20. oktobrī BELMA (Best European Learning Materials Awards jeb Eiropas labāko mācību materiālu balvas) ceremonijā, kas katru gadu notiek Frankfurtes grāmatu izstādes laikā, žūrijas speciālbalvu saņēma Rīgas 93. vidusskolas krievu valodas skolotājas Nonnas Gživačas radītais tiešsaistes mācību materiāls “Kл@ссно!”, kas sagatavots un publicēts apgādā Zvaigzne ABC.

Tiešsaistes mācību materiāls “Kл@ссно!” ir starp mācību materiāliem, kas nodrošina aktuālā valsts pamatizglītības standarta prasību īstenošanu, jo paredzēts krievu valodas kā otrās svešvalodas apgūšanai skolēniem no 4. klases. Tā pamatmērķis ir soli pa solim skolēnus iepazīstināt ar krievu valodas alfabētu, skaņām, burtu rakstību, piedāvājot sistemātiskus, bet aizraujošus un vecumam atbilstošus uzdevumus. Skolēni var uzdevumus veikt individuāli, sev piemērotā tempā, noklausīties un arī paši veikt audio ierakstus, kā arī saņemt tūlītēju atgriezenisko saiti pēc uzdevumu izpildes.

BELMA konkursa žūrija speciālbalvu Nonnas Gživačas tiešsaistes mācību materiālam “Kл@ссно!” piešķīra par inovatīvo pieeju krievu valodas kā svešvalodas mācīšanā digitālā vidē. Žūrija atzinīgi vērtējusi materiālā izmantoto metodiku, satura pēctecību, mācīšanās individualizāciju, kā arī vienkāršos, precīzos uzdevumu nosacījumus. Žūrija uzslavu veltījusi arī tiešsaistes mācību materiāla vizuālajam noformējumam, daudzveidīgajiem sižetiskajiem attēliem, kas saista skolēnu uzmanību un motivē veikt mācību uzdevumus.

2021. gadā BELMA konkursā īpaša uzmanība tika veltīta inovācijām un digitālajam mācību saturam, kuru izdevniecības izstrādājušas Covid-19 pandēmijas apstākļos. Starp 34 mācību materiāliem, kas iekļuva konkursa finālā, bija arī Latvijas skolās atzinīgi novērtēto autoru Daces Markotas un Guntas Šusteres mācību grāmata “Ģeogrāfija 7. klasei” ar digitālo papildsaturu, ko Apgāds Zvaigzne ABC izdeva 2020. gada rudenī.

BELMA konkursā mācību materiālus var iesniegt ikviena Eiropas mācību materiālu izdevniecība vai mācību materiālu izstrādātājs kādā no četrām kategorijām: pirmsskolas, sākumskolas, pamatskolas un vidusskolas un augstākās vai profesionālās izglītības materiālu kategorijā. Iesniegtos materiālus vērtē starptautiska ekspertu žūrija, kas par katru darbu sagatavo rakstisku izvērtējumu. Mācību materiālu vērtēšanā tiek ņemti vērā tādi kritēriji kā bērncentrēts saturs ar diferencētu pieeju, mācību mērķu un sasniedzamo rezultātu skaidra definēšana, atbilstība aktuālajām zinātnes un metodikas nostādnēm, interaktivitāte, mācīšanās stratēģiju daudzpusīga attīstīšana, kā arī starppriekšmetu saite.