Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:378, Did:0, useCase: 3


Kas jāņem vērā, iegādājoties lietotu Audi automašīnu?

Redakcija
Redakcija

Kas jāņem vērā, iegādājoties lietotu Audi automašīnu?
Foto: Unsplash.com


Audi ir viens no automašīnu zīmoliem, kas liekus komentārus neprasa. Tomēr, ja esi nolēmis iegādāties auto no Audi saimes, pirms tam jāzina dažas visai būtiskas nianses. Par tām sīkāk – raksta turpinājumā!

Kādi ir populārākie Audi modeļi?

Dažkārt populārākā prece ne vienmēr ir arī labākā, taču Audi gadījumā par to nav jāuztraucas – izplatītākie modeļi savu uzticību ieguvuši, pateicoties bezkompromisu kvalitātei. Lūk, daži no iecienītākajiem Audi modeļiem gan Latvijā, gan pasaulē:

Audi A3 – neliels izmērs, ekonomiski dzinēji un ļoti pievilcīgas cenas šo modeli padara lieliski piemērotu pilsētai, kā arī to nereti izvēlas kā pirmo auto;
Audi A4 – viens no visu laiku pārdotākajiem automašīnu modeļiem, kas pieejams neskaitāmās variācijās (dažāda tilpuma dīzeļa un benzīna dzinēji; priekšējā piedziņa un pilnpiedziņa; universālis, sedans un pat kabriolets);
Audi A6 – bagātīgi aprīkotas automašīnas ar pievilcīgu ārieni, ērtu un plašu salonu un ļoti patīkamu, dinamisku braukšanas pieredzi;
Audi A7 – viens no Audi dārgā gala modeļiem, kas izceļas ikvienā niansē. Tam ir sportiska āriene (un veiktspēja), daudz un dažādas modernas funkcijas (atkarīgas no konkrētā auto, protams), kā arī īpaši ērts salons;
Audi Q7 – SUV automašīnas, kas piemērotas ģimenēm. Tām ir septiņas sēdvietas, pilnpiedziņa un parasti – arī virkne funkciju, kas noderēs, nobraucot ārpus pilsētas ceļiem.

Foto: Pexels.com

Šie gan ir vien daži no vairākiem desmitiem Audi modeļu, tāpēc šī zīmola klāstā automašīnu sev atradīs ikviens. Gan īstens pilsētnieks, kurš vēlas pēc iespējas nelielāku un ekonomiskāku auto, gan piedzīvojumu meklētājs, kura izbraucieni nereti norisinās arī bezceļos.

Kādos gadījumos pirkt lietotu, bet kādos – jaunu Audi automašīnu?

Uzreiz jāpiebilst, ka lielākā daļa Audi īpašnieku spēkratu iegādājas lietotu, un primārais iemesls šādam lēmumam, protams, ir iespēja pamatīgi ietaupīt. Jārēķinās, ka jauna Audi automašīna neatkarīgi no modeļa ir visai dārgs prieks. Piemēram, šī raksta tapšanas brīdī Audi e-veikalā jauns Audi A6 Limousine modelis ar divu litru dīzeļdzinēju maksā, sākot no 59740 eiro, savukārt BRC Autocentrā 2018. gada Audi A6 Avant TDI S-Line ar tikpat ietilpīgu dīzeļdzinēju un 68250 kilometru nobraukumu iespējams iegādāties par 28500 eiro.

Protams, pieminētais 2021. gada modelis izceļas ar vairākiem uzlabojumiem, taču cenu atšķirība ir ļoti ievērojama. Tādējādi varam secināt, ka jauna Audi automašīna ir optimāls risinājums gadījumos, kad tavi ienākumi ir augsti un ļoti stabili, taču pārējos gadījumos jāizvēlas lietots modelis – tā ir lieliska iespēja ietaupīt.

Svarīgs faktors: rezerves daļu pieejamība

Foto: Freepik.com

Iegādājoties automašīnu, neviens no mums nevēlas domāt par iespējamajiem remontdarbiem, taču agri vai vēlu ar tiem saskaras visi auto īpašnieki. Šī iemesla dēļ, iegādājoties lietotu automašīnu (it īpaši, ja tās stāžs ir visai ievērojams), pārliecinies, cik pieejamas ir dažādas rezerves daļas, ņemot vērā arī to cenu. Salīdzinoši jaunām automašīnām un arī vecākiem, bet populāriem modeļiem problēmu šajā aspektā nemēdz būt, bet, pērkot kādu senāku, mazāk izplatītu Audi modeli, var nākties saskarties ar dārgākām detaļām vai ilgāku gaidīšanu līdz piegādes brīdim.

Runājot par remontdarbiem un detaļām, jāpiemin, ka lietotas automašīnas iespējams iegādāties arī ar garantiju. Šādu opciju piedāvā, piemēram, BRC Autocentrs, kur garantija pieejama 24 mēnešus bez nobraukuma ierobežojuma.

Pievērs uzmanību tālākpārdošanas iespējām

Foto: Pixabay.com

Ļoti reti automašīna tiek iegādāta ar mērķi to lietot visu mūžu, tāpēc tālredzīgi jau tās iegādes laikā padomāt, vai konkrēto auto pēcāk būs iespējams izdevīgi pārdot. Ja šis aspekts tev ir svarīgs, ieteicams izvēlēties kādu no Audi facelift modeļiem – tās ir attiecīgās paaudzes automašīnas, kas tikušas pie ražotāja uzlabojumiem.

Vērā noteikti jāņem arī auto krāsa. Lai gan spilgti zils vai zaļš auto pirmajā acu uzmetienā var šķist interesants, pirmkārt, pastāv visai liela iespēja, ka tas tev pēc laika var apnikt pašam. Otrkārt, šādu auto pārdot vienmēr būs daudz grūtāk; no tālākpārdošanas aspekta raugoties, labākā izvēle ir balta, melna un pelēka automašīna. Treškārt, izvēloties auto kādā no trim nupat nosauktajām krāsām, būs vienkāršāk atrast atbilstošu virsbūves detaļu un iztikt bez tās krāsošanas.

Ne mazāk svarīgs aspekts ir auto aprīkojums. Pat ja tev šķiet, ka par daļu no funkcijām vai risinājumiem, piemēram, labu skaņas sistēmu, nav vērts piemaksāt, atceries, ka nākamajam auto īpašniekam tas var būt izšķirošs faktors.

Ja reiz lasi par lietotu Audi iegādi, pastāv ļoti liela varbūtība, ka tu pats šobrīd esi sava nākamā auto meklējumos. Šādā gadījumā ienāc BRC Autocentra mājaslapā – te atrodami ne vien mazlietoti un lietoti Audi, bet arī daudzu citu zīmolu auto, turklāt – ar garantiju!