Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:104, Did:0, useCase: 3

Skumji. Bērnu rotaļas pamestās ēkās beidzas slimnīcā

Vakar pāris minūšu laikā Valsts policija reģistrējusi divus gadījumus, kad bērni, staigājot pa pamestu ēku iekštelpām, krituši no vairāku stāvu augstuma un ar smagām traumām nogādāti slimnīcās. Atkārtoti aicinām vecākus pārrunāt ar bērniem par bīstamajām sekām, kas var rasties, apmeklējot pamestas ēkas.

Vakar, 18. aprīlī, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ziemeļu iecirkņa policisti ap pulksten 19.20 saņēma izsaukumu uz kādu pamestu ēku Vecmīlgrāvī, Vecmīlgrāvja 5. līnijā. Tur pieci bērni vecumā no 11 līdz 14 gadiem staigājuši, rotaļājušies un uzrāpušies līdz septītajam stāvam. Taču, skrienot lejā, 2005. gadā dzimusī meitene aptuveni trešajā vai ceturtajā stāvā iekritusi komunikāciju šahtā, nokrītot līdz pirmajam stāvam un gūstot smagas traumas. Pārējie bērni, redzot notikušo, izsaukuši mediķus, kas cietušo meiteni nogādājuši slimnīcā.

Tāpat arī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Daugavpils iecirkņa policisti vakar ap pulksten 19.30 saņēma izsaukumu uz kādu pamestu ēku Daugavpilī, Valkas ielā. Sākotnējā informācija liecina, ka vairāki bērni rotaļājušies pamestā ēkā, līdz 2002. gadā dzimis zēns izkritis pa kādu no augšstāva logiem. Cietušais tika nogādāts slimnīcā.

Par notikušo ir uzsākti kriminālprocesi, lai noskaidrotu precīzus notikušā apstākļus. Tāpat tiks apzināti ēku īpašnieki un norādīts par nepieciešamību nodrošināt, lai ēkā nevarētu iekļūt nepiederošas personas.

Policija atkārtoti aicina iedzīvotājus nebūt pārdrošiem un neizvēlēties pamestas ēkas kā izklaides vietu. Šādās ēkās pārvietošanās un pat uzturēšanās var būt dzīvībai bīstama. Tāpat policija atkārtoti aicina vecākus pārrunāt ar saviem bērniem šāda veida nelaimes gadījums, skaidrojot, kā un kādēļ rotaļas pamestās ēkās var būt dzīvībai bīstamas.