Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:369, Did:0, useCase: 3


Rakstnieks Dmitrijs Bikovs Rīgā lasīs lekciju "Krievijas rakstnieku reinkarnācija. Prognozējot nākotni"

Redakcija
Redakcija

Rakstnieks Dmitrijs Bikovs Rīgā lasīs lekciju "Krievijas rakstnieku reinkarnācija. Prognozējot nākotni"
Rakstnieks Dmitrijs Bikovs

22. aprīlī plkst. 19.00 Maskavas nama lielajā zālē (Marijas iela 7) atkal uzstāsies krievu dzejnieks, rakstnieks, projekta „Pilsonis-dzejnieks” autors Dmitrijs Bikovs. Savā jaunākajā lekcijā Rīgā Dmitrijs prognozēs Krievijas un pasaules nākotni, pievēršoties galvenajiem virzieniem rakstniecībā dažādos gados.

Publicists uzskata, ka visapbrīnojamākā krievu literatūras procesa iezīme ir tāda pati kā Krievijas vēsturei – cikliskums. „Literatūrā parādās vienas un tās pašas figūras, notiek vienu un to pašu autoru reinkarnācija,” uzskata Bikovs. „Kā saistīti Ņekrasovs, Majakovskis un Jeseņins? Kas vieno Majakovski un Brodski? Visocki un Jeseņinu? Černiševski un Andreju Siņavski?” Šos un citus jautājumus Dmitrijs Bikovs pirmo reizi apskatīs tieši ar rīdzinieku auditorijas priekšā. Pēc lekcijas dzejnieks ar sev raksturīgo asprātību atbildēs uz interesentu jautājumiem.

Bikova lekcijas par literatūru vienmēr ir notikums krievu mūsdienu kultūrā: interesantas un dzīvas, tās pārsteidz ar erudīciju un domas dziļumu. Ar patiesu cieņu pret rakstniecību, viņš stāsta par ievērojamiem rakstniekiem, uzlūkojot tos kā mūsu kopīgos draugus, meklē klasiķu darbos jaunus pavedienus un interpretē to daudzās nozīmes. Viņam izdodas atjaunot cilvēku mīlestību pret lasīšanu, vēl kādu – pievērst tai. Par Bikovu saka: „Literatūras skolotājs, par kādu esat sapņojuši un kāda jums nekad nav bijis”. Viņa priekšlasījumi ierasti pulcē izglītotus un prasīgus klausītājus visā pasaulē: Maskava, Ņujorka, Londona. Nesen, Dmitrija Bikova ierastajā maršrutā parādījās arī Rīga.

Dmitrijs Bikovs – krievu rakstnieks, dzejnieks, publicists, žurnālists, kritiķis, literatūras pasniedzējs, radio un televīzijas raidījumu vadītājs. Borisa Pasternaka, Bulata Okudžavas, Maksima Gorkija un Vladimira Majakovska biogrāfs, kā arī pasaules literatūras un kultūras vēstures pasniedzējs Maskavas Valsts Starptautisko attiecību institūtā. Bikovs ir desmitiem grāmatu autors un literāro balvu laureāts.

Lekcijas organizatori: žurnāls „Lilit” un lektorijs „Tiešā runa”.
Biļetes uz pasākumu var iegādāties „Biļešu serviss” kasēs, degvielas uzpildes stacijās „Statoil” visā Latvijā un internetā.