Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:369, Did:0, useCase: 3


ASV pētnieka lekcija Latvijā – cilvēka senatnes meklējumos

Redakcija
Redakcija

ASV pētnieka lekcija Latvijā – cilvēka senatnes meklējumos
Publicitātes foto

2016. gada 15. oktobrī Rīgā, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē notiks ASV arheoloģijas vēsturnieka Maikla Kremo lekcija “Slēptā vēsture: Pierādījumi cilvēces senatnei”. Savā stāstījumā pētnieks klātesošos iepazīstinās ar arheoloģiskiem faktiem (t.i. kaulu fragmenti, pirkstu nospiedumi, darbarīki u.c. cilvēka darināti artefakti), kas izaicina plaši pieņemto homo sapienes eksistences ilgumu, proti, tikai 200. tūkst. gadu.

“Lekciju rīkojam, lai ikvienam atgādinātu, cik svarīgi ir paplašināt savu redzesloku un veidot savus spriedumus. Spriedumus, kas balstīti faktos, apzinātās domās un pieredzē. Lai runātu par neierasto ir vajadzīga gan drosme, gan sapratne par dažādām pasaules sistēmām. Ir nedaudz tādu cilvēki, kas plašam lokam piedāvā jaunas, zinātniski pamatotas un izaicinošas teorijas. Tieši šādu ceļu ir izvēlējies M. Kremo - vairāku materiālu, pierādījumu, senus rakstu pētījumu rezultātu apkopošana un tālāk nodošana. Patiesība nav skaidra vēl joprojām. Cilvēka pirmsākumus pilnvērtīgi nespēj izskaidrot nedz mūsu oficiālā un atdzītā zinātne, nedz arī tā sauktā pseidozinātne. Varam vien uzklausīt abas puses un paši veidot savu redzējumu. Mūsuprāt, šāds izziņas process ir mūsdienīgs, prātā un garā attīstītai sabiedrībai piemērots,” tā gaidāmo pasākumu komentē lekcijas organizatore un HELSUS aizsācēja Agnese Irbe.

Maikls A. Kremo ir neatkarīgs arheoloģijas vēsturnieks. Pētnieks ir Pasaules Arheoloģijas kongresa un Eiropas Arheologu asociācijas biedrs. M. Kremo ir autors grāmatām “Aizliegtā arheoloģija” – Slēptā cilvēces vēsture” un “Cilvēka devolūcija”. M. Kremo apskata arheoloģijas vēsturi no alternatīvu pasaules uzskatu skatupunkta, īpaši no Senās Indijas vēstījuma. Par savu pētījumu vēsturnieks ir sniedzis lekcijas Londonas Karaliskajā institūtā, Krievijas Zinātņu akadēmijā, Ukrainas Zinātņu akadēmijā, kā arī citās zinātniskās institūcijās. M. Kremo ar savu darbu ir iepazīstinājis arī vairākas universitātes visā pasaulē. Viņš ir biežs viesis radio un televīzijas programmās, ir izveidojis plāšu materiālu bāzi tiešsaistē.

Lekcijas biļetes ir pieejamas ”Ekase.lv”.

Vairāk informācija par lekciju ir atrodama: www.helsus.org un HELSUS Facebook lapā.