Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:365, Did:0, useCase: 3


Latvijas Mākslas akadēmijā notiks izstāde “ZĪMĒJUMI STEIGĀ”

Redakcija
Redakcija

No 16. marta līdz 8. aprīlim Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) 1.stāva izstāžu zālē būs skatāma E. Geperta Mākslas un Dizaina akadēmijas (E.Geppert Academy of Art and Design, Wroclaw) studentu šķietami sasteigto zīmējumu darbu izstāde “ZĪMĒJUMI STEIGĀ”, kurā tiks attēlots mūsdienās aktuālais laika ritums, ikdienas steiga un nepastāvīguma fenomenus. Izstādes atklāšana 15. martā plkst. 18.00.

"Radošā izpausme identikits (no angļu val. cilvēka bilde, kas rekonstruēta no sejas vaibstu detaļām, kuras piemeklētas atbilstoši liecinieku aprakstam) balstās uz attēliem un cilvēku atmiņas nepilnībām, uz vajadzību identificēt, aptvert rakstura iezīmes. Bet vai izrietošais attēls tiks uzskicēts steigšus un haotiski, vai tas kļūs par automatizētu portretu vai spēcīgu pierādījumu?

Mūs interesē ne tikai darbi kas attēlo cilvēku, bet arī tie, kas iezīmē “būtiskā” pazušanu pārpilnības laikos, kas ieskicē visuma zaudēšanu, darbi kas attēlo sašķeltu realitāti. Mēs aizrautīgi vēlasmies redzēt kā aicinātie mākslinieki izprot laika ritumu, pastāvēšanas un nepastāvīguma fenomenu. Ik mirkli pasaule raisās mūsu acu priekšā. Neatkarīgi no tā, cik ļoti mēs vēlētos lai tagadne saglabātos nameinīga, tā turpina attālināties, kamēr pulsteņa rādītāji šķietami kustas arvien ātrāk un ātrāk. Šo subjektīvo sajūtu izjūt daudzi, sūdzoties par atrašanos nepārtrauktā steigā.

“ZĪMĒJUMI STEIGĀ” izstāde attēlo mūsu paštēla atspulgus kā reakciju uz mums apkārt notiekošo pārmaiņu intensitāti; kādas sajūtas rodas esot atsauksmes punktam, pauzei dienas burzmā," tā par izstādi saka paši autori.

Izstādes darba laiki:
O., T., P., S. 11:00 – 18:00
C. 11:00 – 19:00
Pārtraukums: 14:30 – 15:00
Ieeja izstādē – bezmaksas.

Izstādes norises vieta:
Latvijas Mākslas akadēmijas 1.stāva izstāžu zāle,
Kalpaka bulvāris 13, Rīga