Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Vecrīgas jumtu ainavas Ineses Kalniņas fotogrāfiju izstādē “Pār–Rīga”

Redakcija
Redakcija

No 2. augusta līdz 31. augustam Kultūras un atpūtas centrā “Imanta”, Anniņmuižas bulvārī 29, būs skatāma Ineses Kalniņas fotogrāfiju izstāde “Pār–Rīga”.

Fotogrāfes Ineses Kalniņas personālizstāde ir veltīta neparastām Vecrīgas jumtu ainavām, radošumam un jauna spēka apjaušanai. Personālizstāde “Pār–Rīga” ir stāsts ar tēlainu sižetu un vēstījumu kolāžas tehnikā. No zeltainām baznīcu detaļām līdz vakara krēslas iespaidiem, autore no jauna atsedz to, cik dažādi mēs katrs redzam vienas un tās pašas lietas. “Tad, kad es uzkāpju uz jumtiem un redzu ēku virsotnes, manī pamostas prieks. Tas ir brīnumains garastāvoklis, jo var sajust pilsētas pulsu, ritmu un atmosfēru. Jumtu korēs es tveru detaļas, kas iedzīvina iztēli,” stāsta Inese Kalniņa.

Ņemot vērā valstī noteiktos ierobežojumus, piedāvājam skatītājiem ielūkoties daļā no lielāka projekta, kur savu artavu devuši komponiste Lauma Kazaka, aktrise Maija Arvena, mūziķis Ģirts Pavēnis un dzejniece Nora Grēniņa ar radītajām “pilsētas piezīmes”. “Ineses fotogrāfijas ir atvērtas – tajās redzu filozofiskus punktus, ko attīstīt kā dzejas impresijas,” saka Nora Grēniņa.

Projektu īsteno Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Kultūras un atpūtas centrs “Imanta”.
Fotogrāfe regulāri veido radošas personālizstādes, tai skaitā, vīriešu kailfoto izstāžu ciklu “Stihija. Vīrietis” (“The male element”), kas guvusi atzinību Latvijā, Lietuvā, Lielbritānijā, Krievijā un ASV, iegūstot augstu prestižā fotokonkursa “Black & White Spider Awards” žūrijas vērtējumu 2019. gadā. Tostarp gūstot atzinību prestižā fotokonkursā “International Color Awards” 2020. un 2021. gadā. Ar mākslinieces darbiem var iepazīties Facebook kontā: @IneseKalninaPhotography un Instagram kontā: inese.kalnina.photographer.