Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:337, Did:0, useCase: 3


Sācies Liepājas teātra skatītāju balsojums par aktieriem un iestudējumiem

Redakcija
Redakcija

Ik gadu sezonas beigās Liepājas teātrī norisinās skatītāju balsojums, lai noskaidrotu iestudējumus, kā arī aktierus pirmā un otrā plāna lomās, kurus skatītāji uzskata par labākajiem un mīļākajiem. Šogad balsojums notiek jau 15. reizi; jau 4. reizi tas notiek sadarbībā ar „TIAMO grupu”. Balsojums norisināsies no 16. maija līdz 12. jūnijam elektroniski (anketa pieejama Liepājas teātra mājas lapā www.liepajasteatris.lv), papīra formātā balsojuma anketas būs pieejamas arī teātrī.

„Liepājas teātris ir kultūras magnēts, kas gadu no gada piesaista cilvēkus no visas Latvijas. Tas ir mūsu valstī senākais profesionālais latviešu teātris, kas apbur skatītājus ar pārdomātiem stāstiem un harizmātisku aktierspēli,” saka Toms Zukulis, „Tiamo grupas” valdes priekšsēdētājs. „Novērtējam teātra ieguldījumu kultūras bagātināšanā un pilsētas attīstībā, un priecājamies, ka arī šogad varam būt klāt vienā no lielākajiem notikumiem Liepājas teātrī un sumināt skatītāju favorītus.”
Balsojumā iekļauti iestudējumi: „Līnenas skaistumkaraliene” (režisors Dž.Dž.Džilindžers), kas ir vienīgais iestudējums no iepriekšējās, ne šīs sezonas, jo pirmizrādi piedzīvoja vien 2022. gada jūnijā un netika vērtēts iepriekšējā balsojumā; „Yen” (režisors Dmitrijs Petrenko), „Igauņu bēres 1999” (režisors Regnārs Vaivars), „Dziesmu svētki” (režisors Matīss Budovskis), „Kaija” (režisors Dmitrijs Petrenko), „Vārdiņš” (režisors Dž.Dž.Džilindžers) un Liepājas teātra jaunākā izrāde „Medus garša” (režisors Mārtiņš Kalita), kas pirmizrādi piedzīvoja vien pagājušās nedēļas nogalē.

Rezultātu paziņošana notiks 17. jūnijā pēc izrādes „Grieķi”, līdz ar to šīs izrādes apmeklētāji būs tie, kas pirmie uzzinās šī gada rezultātus, kas pēc tam tiks publicēti arī teātra mājas lapā. Iestudējumu „Grieķi” šobrīd teātrī veido režisors Elmārs Seņkovs, tas pirmizrādi piedzīvos 10. jūnijā, savukārt 17. jūnijā ar šo izrādi arī tiks slēgta Liepājas teātra 116. sezona. „Grieķi” skatītāju vērtējumam tiks iekļauti nākošās sezonas balsojumā.

Tieši Elmāra Seņkova iestudētā izrāde „Grimmi” kļuva par iepriekšējā skatītāju balsojuma mīļāko, atzītāko izrādi. Savukārt par pagājušā posma labākajiem aktieriem skatītāji atzina Egonu Dombrovski, Agnesi Jēkabsoni, Rolandu Beķeri un Karīnu Tatarinovu.

Nepilnu nedēļu pēc tam, kad tiks paziņoti skatītāju balsojuma rezultāti, savu vērtējumu par aizvadīto sezonu visos Latvijas teātros sniegs arī profesionāļi, paziņojot „Spēlmaņu nakts” nominācijas.