Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:424, Did:0, useCase: 3


Mišelas Obamas memuāri iznāk latviešu valodā

Redakcija
Redakcija

Mišela Obama ir viena no ievērojamākajām un pārliecinošākajām mūsdienu sievietēm. Viņas memuāri “Izaugt” (“Becoming”) jau kopš iznākšanas brīža nokļuva pirktāko grāmatu TOP 10 virsotnēs. Pirmajā pārdošanas dienā ASV un Kanādā kopā tika pārdoti 725 tūkstoši grāmatu, bet šobrīd kopā pasaulē pārdoti vairāk nekā 10 miljoni grāmatas eksemplāru. “Izaugt” fenomenālie panākumi skaidrojami ne vien ar autores harizmātisko tēlu, bet arī ar to, ka šī ir vairāk nekā autobiogrāfija.

Tās ir neparasti personiskas atmiņas, kuras rāda, cik svarīgi ir sekot savai iekšējai balsij.
Grāmatā Mišela atklāj, kāda pieredze un notikumi ir veidojuši un slīpējuši viņas personību. Tas ir sirsnīgs stāsts par bērnību Čikāgas Dienvidu pusē, jurisprudences studijām un sekmīgu karjeru, mīlestību pret Baraku, bērnu audzināšanu, kā arī par dzīvi Baltajā namā.

Turklāt viņa vienlīdz atklāti runā gan par panākumiem, gan par neveiksmēm privātajā un sabiedriskajā dzīvē. Apveltīta lielisku humora izjūtu, Mišela spilgti ataino to vēsturiski politisko notikumu aizkulises, kuru dēļ Obamu ģimene nonāca visas pasaules uzmanības centrā un Baltajā namā.

Mišela Robinsone Obama no 2009. līdz 2017. gadam pildīja ASV pirmās lēdijas pienākumus. Būdama Prinstonas Universitātes un Hārvarda Universitātes Juridiskās fakultātes absolvente, Mišela Robinsone uzsāka savu karjeru kā juriste Čikāgas juridiskajā firmā “Sidley & Austin”, kur satika Baraku Obamu. Mišela Obama ir dibinājusi organizācijas “Public Allies” Čikāgas nodaļu, kuras mērķis bija sagatavot jaunus cilvēkus karjerai sabiedriskajā sektorā. Pēc tam viņa ir strādājusi Čikāgas mēra birojā un Čikāgas Universitātes Medicīnas centrā. Pašlaik Obamu ģimene dzīvo Vašingtonā, viņiem ir divas meitas Malija un Saša.

Pieejama arī e-grāmata.
No angļu valodas tulkojusi Kārina Pētersone.