Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:423, Did:0, useCase: 3


Izdots Annas Brigaderes „Sprīdītis”

Redakcija
Redakcija

Apgāds „Jumava” laidis klajā latviešu klasiķes Annas Brigaderes populārāko pasaku lugu bērniem „Sprīdītis”.

Rakstnieces Annas Brigaderes vārds ir cieši saistīts ar Tērveti. Tieši varenais Latvijas augstāko priežu sils, kas noslēpumaini, bet lepni un spēkpilni ieskauj Tērvetes trīs pilskalnus, iedvesmoja rakstnieci 1903. gada nogalē triju diennakšu laikā uzrakstīt pasaku lugu “Sprīdītis”.

1904. gada “Sprīdīša” pirmizdevums Jāņa Brigadera apgādā ar Jāņa Rozentāla vāka zīmējumu tagad ir īsts dārgums, un viens no retajiem eksemplāriem glabājas arī Annas Brigaderes muzejā “Sprīdīši”.

Luga ir izdota daudzkārt, tulkota septiņās valodās, uzvesta uz teātru un skolu skatuvēm, un pēc tās motīviem ir izveidota mākslas filma.

Mazais un ņiprais Sprīdītis jau vairāk kā gadsimtu ikvienu aicina ne vien savas Laimīgās zemes meklējumos, bet arī atved lugas lasītājus līdz Tērvetei — vietai, kur muzejā “Sprīdīši” ir iespēja tuvāk iepazīt rakstnieces dzīvi un daiļradi, vietai, kur kopā ar dzīviem pasaku tēliem ikvienam ir iespēja nokļūt pasakā.

Rakstnieces Annas Brigaderes memoriālā muzeja “Sprīdīši” vadītāja Rasma Rapa un Tērvetes novada dome.

     [+] [-]

, 2016-10-12 23:47, pirms 7 gadiem
Tiešām šis ir Jānis Rozentāls - ej nu!!