Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:423, Did:0, useCase: 3


Pauls Timrots sarakstījis grāmatu bērniem par dzelzceļu un vilcieniem

Redakcija
Redakcija

12. septembrī aprit 155 gadi kopš Latvijā atklāta pirmā dzelzceļa līnija. Atzīmējot šo notikumu, Apgāds Zvaigzne ABC sadarbībā ar VAS “Latvijas dzelzceļš” laidis klajā krāšņi ilustrētu grāmatu bērniem “Dzelzceļš un vilcieni”, kuras autors ir populārais auto eksperts, režisors un mākslinieks Pauls Timrots. 12. septembrī pulksten 15.00 Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā notiks grāmatas atvēršana un būs iespēja iegūt Paula Timrota autogrāfu!

Ļoti iespējams, ka kāds no zēniem un meitenēm, kam grāmata paredzēta, nekad nav braucis ar vilcienu un par dzelzceļu nezina neko daudz, taču arī visiem pārējiem šis izdevums sniegs daudz ko jaunu, līdz šim nezināmu par šo visā pasaulē populāro un nozīmīgo transportlīdzekli.

Pauls Timrots par dzelzceļu stāsta aizraujoši un bērniem labi uztveramā valodā. Gluži tāpat kā vilciens piestāj stacijās un pasažieriem ceļā atklājas neredzētas ainavas, autors bērnus izvadā pa krāsainās grāmatas lappusēm un atklāj daudz interesantu faktu: kas radās pirmais – vilciena vagoni vai sliedes; kas kopīgs tējkannai un tvaika lokomotīvei; kurš ātrāks – dīzeļvilciens vai elektriskais; kas ir “Lidojošais skots”, un kā būtu braukt ar vilcienu, kuram aizmugurē atrodas aviācijas motors ar propelleri.

Jaunie lasītāji tiek īsi iepazīstināti arī ar dzelzceļa attīstību Latvijā un aicināti paviesoties skolā, kurā mācās topošie dzelzceļa darbinieki, un Dzelzceļa muzejā, kurā apskatāmas daudzas brīnumainas lietas.
Lai gan dzelzceļš ir ļoti drošs satiksmes veids, autors ļoti nopietni runā ar bērniem par drošību sliežu tuvumā un aicina viņus būt uzmanīgiem.

Grāmatu bagātīgi ilustrējusi māksliniece Gundega Muzikante, kura, tāpat kā autors, pirms ķērusies pie darba, rūpīgi izpētījusi daudzas grāmatas un citus materiālus par attiecīgo tematu, jo, ilustrējot uz reāliem faktiem un priekšmetiem balstītu grāmatu, ar iztēli vien nepietiek. Ilustratīvo materiālu papildina vēsturiskas un mūsdienu fotogrāfijas.