Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:442, Did:0, useCase: 3


Latviski izdota igauņu grāmata bērniem "Uz mājām"

Redakcija
Redakcija

Igauņu rakstnieks Indreks Kofs un māksliniece Marja Līsa Platsa parāda, kāds būtu piecgadīga zēna ceļš no bērnudārza uz mājām, ja viņš drīkstētu iet viens. Grāmatā „Uz mājām” asprātīgi un saistoši atainota katra bērna kvēlākā vēlēšanās – ātrāk izaugt un kļūt patstāvīgam. Madis gan sevi uzskata par lielu puiku, jo prot sakārtot savas rotaļlietas, braukt ar divriteni, tīrīt zobus, aizpogāties, zina dažus burtus un mamma viņam ir mācījusi, kā uzvesties uz ielas. Vecākiem, kopā ar bērniem lasot par Mada piedzīvojumiem pilno ceļojumu uz mājām, rodas lieliska iespēja apspriest dažādas situācijas, kā uzvesties, ja līdzās nav pieaugušā.

Kādu dienu, kad piecgadīgajam Madim neviens nevar atnākt pakaļ uz bērnudārzu, viņam uz mājām ir jāiet vienam. Šis pasākums izvēršas par piedzīvojumiem pilnu ceļojumu, kurš beidzas vēlu vakarā ar satraukto, taču bezgala laimīgo vecāku satikšanu.

Indreks Kofs (Indrek Koff, 1975) ir bērnu rakstnieks, dzejnieks un tulkotājs. Absolvējis Tartu universitātes Franču valodas un literatūras fakultāti. Par nozīmīgiem tulkojumiem no franču uz igauņu valodu ir saņēmis Francijas Literatūras un Mākslas ordeni. Arī igauņu dzejas laukā I. Kofs ir izpelnījies atzinību ar lakonisko vēstījumu, debitējot 2006. gadā ar savu pirmo dzejas krājumu “Vana laul” (Vecā dziesma). Kopā ar dzīvesbiedri Evu Kofu (Eva Koff) ir sarakstījis lugu bērniem. Interneta žurnālā „Punctum” 23. 02. 2018. Maimas Grīnbergas tulkojumā publicēti fragmenti no I. Kofa Histēriskā traktāta par igaunisko dzīvesdziņu (eestluse elujõust, 2010), kam tika piešķirta Igaunijas Kultūrkapitāla dzejas balva.

Grāmata izdota ar Igaunijas Kultūrkapitāla atbalstu