Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Klajā nāk “Tutas lietu” komponistes Lauras Polences otrā nošu grāmata “Dziesmas bērniem 2”

Redakcija
Redakcija

12. oktobrī plkst. 15.00 kultūrtelpā “M/Darbnīca” norisināsies bērnu satura producenta “Ausma” radītās otrās nošu grāmatas atvēršanas svētki, kuros par muzikālo pavadījumu rūpēsies grāmatas dziesmu autore Laura Polence. Grāmatā iekļautas 26 dziesmas, kuras bērni iemīļojuši, skatoties seriālus “Tutas lietas” un “Ukulele”.

Šī ir jau otrā bērnu dziesmu grāmata, kurā apkopotas Latvijas bērnu iemīļoto raidījumu “Tutas lietas” un “Ukulele” dziesmu notis un vārdi, un tā būs lielisks palīgs ikvienam, kas vēlas iepazīt krāšņo mūzikas pasauli.

Visu nošu grāmatā iekļauto dziesmu mūzikas autore Laura Polence atzīst: “Es neizsakāmi priecājos par to, ka tapusi nu jau otrā manis sarakstīto dziesmu grāmata bērniem. Milzīgs paldies mūsu pašu talantīgajiem dziesmu vārdu autoriem, jo sirsnīgs un skanīgs teksts, manuprāt, ir jebkuras dziesmas pamats.”

Dziesmu vārdus sarakstījuši literāti: Kārlis Vērdiņš, Edvards Kuks, Ivars Šteinbergs, Elizabete Lukšo-Ražinska, Jana Egle un Inga Mastiņa. L. Polence arī norāda, ka vislielāko pateicību pelnījuši tie, kas klausās, grib dziedāt līdzi un spēlēt pēc notīm, jo auditorijas izrādītā interese ir devusi pārliecību, ka šī grāmata ir vajadzīga un gaidīta. Tāpat šīs grāmatas būtiska pievienotā vērtība ir mākslinieces Gunas Pogas ilustrācijas. Tieši ilustrāciju dēļ “tikai” nošu grāmata ir pārvērtusies arī par joku, bilžu un piedzīvojumu grāmatu.

Arī grāmatas izdevēja un idejas autore Marta Selecka atzīst, ka ar šo nošu grāmatu Lauras Polences brīnišķīgās dziesmas iegūs jaunu dzīves telpu – tās no koncertiem un mūzikas iekārtām pārcelsies uz mūzikas nodarbībām un dziedāšanu draugu pulkā. Grāmata būs piemērota visiem, kuriem patīk dziedāt un muzicēt, bet tiem, kuri notis vēl nepazīst, šis kopdarbs kalpos kā izcilas bērnu dzejas krājums un mīļa bilžu grāmata ar Gunas Pogas asprātīgajām ilustrācijām.

Jauno grāmatu jau no 13. oktobra būs iespējams iegādāties “Tutas lietu” e-veikalā shop.tutaslietas.lv , taču mēneša beigās tā būs pieejama arī grāmatnīcās