Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Divas lieliskas latviešu autoru grāmatas kā impulss iekšupvērstai sarunai

Redakcija
Redakcija

Vakar viesnīcas “Bergs” Stikla zālē vienlaikus notika divu grāmatu atvēršana – “pirmizrādi” piedzīvoja “Projekts Cilvēks: sarunas par esību, sūtību un būtību” un pirmais sērijas “Veselīga Latvija: emociju pratība” izdevums “Kā sarunāties ar bailēm”. Abi izdevumi ir sinerģisks kultūras un mākslas portāla Arterritorry, tā atzara Spiriterritory, Biedrības Veselīga Latvija un apgāda Zvaigzne ABC sadarbības projekts. Abi ir par ceļu pie sevis un instrumentiem, kas palīdz no šī ceļa nenovirzīties, uzdrīkstēties un nebaidīties to iet. Vienojošais elements ir saruna un mākslas kā vēl viena sarunu ar sevi veicinoša elementa klātbūtne vizuālajā tēlā.

Unas Meisteres darbā tiek izzinātas un apzinātas bailes, pētīts, kā varam tuvināties iekšējai harmonijai un vairot to apkārtējā pasaulē, izprotot un padarot emocijas par savu sabiedroto.

Par kopīgi radīto “Projekts Cilvēks: sarunas par esību, sūtību un būtību” autori saka: “Katram atsevišķi un nu jau vairāk nekā 30 gadu kopā, mums vienmēr ir bijusi būtiska ceļa sajūta. Ceļš mums ir process, kas iemieso attīstību un atvērtību jauniem pieredzējumiem. Ceļš, kurā maināmies paši un mainās veids, kā redzam, piedzīvojam un mijiedarbojamies ar apkārtējo pasauli. Jebkas, ko esam uzzinājuši, pie mums ir atnācis divos veidos – caur citiem cilvēkiem vai kā tiešais pieredzējums. Taču arī otrajā gadījumā, lai saprastu piedzīvoto, vienmēr īstajā brīdī ir gadījies sastapt kādu, kam bijusi līdzīga pieredze un vienlaikus savs skatupunkts uz pieredzēto. Tas nostiprina pārliecību, ka mēs neviens neesam tikai sev, mēs visi esam citiem. Grāmatā apkopotās sarunas ir daļa no mūsu ceļa.

Tās ir 19 sarunas un 19 mēģinājumi paraudzīties uz cilvēku, šo laiku un mums visiem šai laikā no 19 dažādiem skatupunktiem. Mēs ceram, ka šīs sarunas kļūs par vienuma puzles gabaliņu arī jūsu ceļā. Beigu beigās stāsts vienmēr ir tikai par katru pašu. Jo tieši to mēs katrs darām šajā pasaulē – ejam savu ceļu.”

Grāmatas “Projekts Cilvēks: sarunas par esību, sūtību un būtību” vākam un iekšlapu ilustrācijām izmantoti Ata Jākobsona darbu fragmenti no cikla “Tumšā matērija”. Izdevuma “Kā sarunāties ar bailēm” dizainu un ilustrācijas veidojis Pauls Rietums.

Arī abu grāmatu atvēršanas mirklis izvērtās kā saruna ar klātesošajiem abu grāmatu sarunu varoņiem – ģimenes ārsti Ilzi Aizsilnieci, ainavu arhitekti Ilzi Rukšāni, mākslinieku Ati Jākobsonu, psihoterapeiti Ievu Biti, elpošanas treneri Māri Žundu un uzņēmēju Aigaru Zelmeni.

Grāmatas pieejamas arī elektroniskā formātā.