Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Izdota "Puišu grāmata - ceļvedis pubertātē"

Redakcija
Redakcija

Apgādā Zvaigzne ABC izdota “Puišu grāmata. Tavs ceļvedis pubertātē”. Norvēģijā populārās ārstes Nīna Brokmane un Ellene Stekene Dāle ir sarakstījušas grāmatu, kāda pašām būtu ļoti noderējusi pusaudža gados. Tajā tiek runāts par visu, kas būtu jāzina par pubertāti, lai jaunietim nevajadzētu meklēt atbildes uz vissvarīgākajiem jautājumiem internetā vai paļauties uz draugu vai klases biedru viedokli.

Apgādā jau iepriekš iznākusi minēto autoru sarakstītā “Meiteņu grāmata. Ellenes un Nīnas ceļvedis pubertātē” (2021), ko ļoti atzinīgi novērtējušas meiteņu mammas, un tagad iznākusi arī grāmata puišiem.

Pāreja no bērnības uz jaunību nav viegla. Ķermenis mainās, vadību pārņem hormoni un smadzenēs sākas sava veida “pārkārtošanās”. Nonākot pubertātes džungļos, nav tik vienkārši saprast, kas īsti notiek. Tāpēc šī grāmata var kalpot kā starpnieks starp pieaugušo un pusaudzi, kurš ne vienmēr grib runāt par problēmām vai uzdot jautājumus. Jaunietis pats šajā grāmatā atradīs visu vajadzīgo informāciju par fizioloģiskām norisēm (pastiprināta svīšana, erekcija, balss lūzums, pinnes, sekss, utt.), par emocionālām un psiholoģiskām norisēm (stress, mīlestība, orientācija). Zināšanas var novērst gan fizioloģisku, gan mentālu problēmu rašanos, kā arī palīdz tās risināt, ja tādas ir radušās.

Dažiem pubertāte sākas agri, bet citiem – vēlu, tādēļ šī grāmata varētu būt noderīga puišiem vecumā no 10 līdz 18 gadiem. Grāmata ir sarakstīta draudzīgā sarunas formā, tā informē un uzmundrina, ceļ jaunieša pašapziņu un sniedz vērtīgus padomus.

“Puišu grāmata” ir uzticams ceļvedis un kvalitatīvs izziņas avots ne vien jauniešiem, bet arī pieaugušajiem, kuri runā ar jauniešiem par ķermeni un emocijām pārmaiņu laikā.

Nīnas Brokmanes un Ellenes Stekenes Dāles grāmatu aktualitāti pierāda to starptautiskā popularitāte – tās tulkotas 18 valodās.

Iesakām šo grāmatu pusaudžu vecākiem un skolas bibliotēkām!

Pieejama arī e-grāmata.
No norvēģu valodas tulkojusi Raita Kozlovska.