Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Viegls un jauks vasaras romāns

Redakcija
Redakcija

Pie lasītājiem devies pašmāju autores Ilzes Upītes romantiskais romāns “Sirdis puspievērtas” – oda ģimenei, draudzībai un mīlestībai. Autore viegli, kā rotaļādamās, bet vienlaikus nopietni pievēršas jautājumiem, kas allaž bijuši aktuāli un svarīgi: ģimenes siltuma patiesajai nozīmei, brāļu un māsu attiecībām, ciešas draudzības lomai, kas ir būtiska likteņa piespēlēto sarežģījumu pārvarēšanā.

Nopietnais mijas ar humoristisko un brīžiem komisko: randiņu ķibeles, pārpratumi, vairāk vai mazāk veiksmīga pievēršanās veselīgam dzīvesveidam, paaudžu konflikti, pāru problēmas un to risinājumi, mīlas trijstūri un pat daudzstūri.

Romāna galvenā varone ir trīsdesmit gadus vecā tulkotāja Sonora. Ilgāku laiku pavadījusi Spānijā un vīlusies mīlestībā, viņa izlemj atgriezties Latvijā un sākt jaunu dzīvi. Draugu sarīkotā ballītē viņa iepazīstas ar datorģēniju Olafu, kuram arī ir neveiksmīgu attiecību pieredze, turklāt meita Alise spurainajā pusaudžu vecumā ar tam raksturīgajiem niķiem un stiķiem.
Kādudien Sonoras tuvāko draudzeņu un uzticības personu pulciņu kuplina vēl viena jaunpienācēja – viņas pievilcīgā kolēģe Līva. Arī viņa nesen ir atgriezusies no ārzemēm un meklē Sonoras sabiedrību un atbalstu. Tomēr... vai tikai to?

Lasītājs aizrautu elpu seko gan Sonoras, gan Olafa, gan viņas draudzeņu Karlīnas un Enijas dzīves un attiecību līkločiem. Tomēr, lai kādas satricinošas vētras brāztos pār varoņu galvām, autore grāmatas lappusēs ievij saules starus un spirgtus nākamos rītus, kādi neizbēgami seko vasaras dienu drūmajiem negaisiem.

Ilze Upīte (1986) dzimusi un augusi Siguldā. Studējusi sabiedriskās attiecības un kultūras uzņēmējdarbību. Daudzus gadus aktīvi darbojusies žurnālistikā, bet patlaban pievērsusies romānu rakstīšanai un strādā ar veselības aprūpi saistītā jomā. Cenšas dzīvot pēc principa: “Šodiena ir mana mīļākā diena!”

Pieejama arī e-grāmata.