Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Iedvesmas avots meitām un mammām

Redakcija
Redakcija

Katrai no mums ir draudzene, kas ir īsta brīnumsieviete – visu prot un paspēj, ģimeni lutina un apmīļo, darbā viņu novērtē un cildina, turklāt šī jaukā būtne vienmēr atrod laiku arī draudzības kopšanai. Mēs visas gribētu būt tādas: dzīvespriecīgas, enerģiskas un visu varošas, sievišķīgas un laimīgas vienlaikus. Ceļā uz laimīgo sevi noderēs košs iedvesmas avots – jaunā grāmata mazām un lielām meitenēm un sievietēm “Es esmu Brīnumsieviete”. Tā uzskatāmi un kodolīgi, caur slavenu un ievērojamu sieviešu dzīvesstāstiem parāda, kā mainījušies laiki un pasaule, cik viegli šodien paveicams tas, par ko vēl pirms nieka simt gadiem sievietes varēja tikai sapņot, bet vienlaikus šī grāmata arī māca iedrošināties, nospraust sev mērķi un to sasniegt, lai cik grūti tas nāktos.

Jā, mums zināmajā cilvēces vēsturē nekad iepriekš sievietes nav bijušas tik ietekmīgas un varenas kā mūsdienās, taču jau kopš neatminamiem laikiem ir bijušas sievietes, kas vēlējušās sasniegt – un sasniegušas – vairāk, nekā viņu laikabiedrenes. Viņu dzīvesstāsti ir dažādi un reizēm arī skumji, tomēr tie ir arī bezgala interesanti. Slaveno sieviešu plejādē, ar kurām iepazīsieties šīs grāmatas lappusēs, ir arī latviešu dzejniece Aspazija, latviešu izcelsmes amerikāniete Annija Londonderija, kura deviņpadsmitā gadsimta nogalē apceļoja pasauli ar divriteni, drosmīgā pakistāniete Malāla Jūsufzaja, bijusī ASV pirmā lēdija Mišela Obama, dzejnieka lorda Bairona meita matemātiķe Ada Lavleisa un daudzas citas.

Jā, še atradīsiet arī iedvesmojošus uzdevumus un ieteikumus, kā sevī raisīt drosmi tiekties pēc ilgotā un to arī sasniegt, varētu pat sacīt, ka katra no šīm ievērojamajām sievietēm sniegs iedvesmojošus padomus, balstoties savā pieredzē, un rosinās izpētīt, kurš no daudzajiem ceļiem piemērots katrai no lasītājām.
Aizraujoša un iedvesmojoša, grāmata ir arī noderīgs uzziņas avots un izcili noderēs skolā, rakstot projektus un pētnieciskos darbus, bet draudzenei – Brīnumsievietei to var dāvināt kā mīļu uzslavu.
Ikviena no mums ir apbrīnojama, un iepazīstot grāmatas varones, labāk iepazīsiet arī pašas sevi, noticēsiet savai varēšanai un tam, ka visas sievietes ir Brīnumsievietes, pat tās, kuras to nezina.

Pieejama arī e-grāmata.
No angļu valodas tulkojusi Una Orinska.