Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:124, Did:0, useCase: 3


Bērnu grāmatas “Ucipuci meklē mājas” piedzīvo piekto metienu

Redakcija
Redakcija

Apgādā Zvaigzne ABC izdots rakstnieces Zanes Zustas bērnu iemīļotās grāmatas "Ucipuci meklē mājas" piektais metiens.

"Šogad, pilnībā izpārdodot jau četrus grāmatas metienus, esmu priecīga uzticēt grāmatu izdevniecībai "Zvaigzne ABC", kura izdod arī citas manas lasītāju iemīļotas grāmatas, un ceru, ka Ucipuci atkal atradīs aizvien jaunas un jaunas mājas. Esmu gandarīta, ka grāmatai ir ļoti labi panākumi arī Lietuvā - abas grāmatas, arī "Ucipuci domā ārpus kastes", kas nominēta Latvijas Literatūras gada balvai un Jāņa Baltvilka balvai, divu gadu laikā, spītējot kovidpandēmijai, kaimiņvalstī ir gandrīz izpārdotas. Tas ir liels panākums un apliecinājums, ka arī grāmata var būt laba eksportprece, nesot pasaulē latviešu vērtības," sajūtās pirms grāmatas izdošanas dalās rakstniece Zane Zusta.

Grāmata "Ucipuci meklē mājas", ko iemīļojuši bērni ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā, Igaunijā, Maķedonijā un Ķīnā, tika izdota 2015. gadā un ir stabili iekarojusi Latvijā radīta bērna tēla vietu latviešu bērnu literatūrā un ne tikai. 2020. gada novembrī Zusta dibināja izglītojošo žurnālu "UCIPUCI", un režisors Ģirts Šolis grāmatām Liepājas Leļļu teātrī radīja skatuves versiju ar nosaukumu "Ucipuci meklē mājas. Pasaulē mīlīgākā šausmenīte".

"Kopš pirmizrādes 2020. gada 22. februārī izrāde par Ucipuci nospēlēta jau 85 reizes un platformā Zoom piedzīvojusi vēl 27 izrādes. Klātienē to noskatījušies 5880 skatītāju. Izrāde iekļauta arī Skolas somas programmā un ir skatītāju ļoti iemīļota izrāde," par izrādes ievērojamajiem panākumiem vēsta Liepājas Leļļu teātra direktore Lelde Vīksna.

Pirms diviem gadiem LMT Viedtelevīzijā tapis arī raidījums ar tādu pašu nosaukumu “Ucipuci”, kurā galveno – zēna Kriša – lomu atveido aktieris Oskars Florencs-Vīksne, bet animēto Ucipuci balsi ierunājusi aktrise Līga Kausa. Sadarbībā ar producentu apvienību "Wind films" raidījumam tapušas jau četras sezonas, tas ir skatītāju ļoti iemīļots, turklāt stabili nes Ucipuci vērtības - izglītot un izklaidēt, vēstot par tādām tēmām kā ģeogrāfija, dzīvnieki, zinātne, vēsture un psiholoģija.

Grāmatu ilustrējusi Evija Timma-Novika