Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


LR Neatkarības atjaunošanas dienai veltīts tiešraides koncerts “Ziedi koši, Latvija!”

Redakcija
Redakcija

Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Kultūras centrs “Iļģuciems” aicina uz pavasarīgu tiešraides svētku koncertu 2021. gada 4. maijā plkst. 13.00.

31. Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienai veltām muzikālu ziedu klēpi, ko kopīgi veidojuši koncerta dalībnieki — vokālā grupa “Putni”, ģitārists Jānis Bērziņš, kontrabasists Staņislavs Judins un Latvijas Nacionālā teātra aktieris Gundars Grasbergs.

Stundu garajā koncertprogrammā dziesmās un dzejā pārstaigāsim mūsu mīļo, skaisto Latviju no jūras krasta Kurzemē līdz pat bagātīgas ziedēšanas un smaržu pārpildītajām pļavām Vidzemē un Latgalē. Koncertā skanēs tautas dziesmu apdares un populāra Imanta Kalniņa un Mārtiņa Brauna kormūzika jaunās komponistes Annas Veismanes aranžējumos balsīm, ģitārai un kontrabasam, kā arī Artūra Maskata, Paulas Līcītes, Staņislava Judina un Jāņa Bērziņa oriģinālmūzika par ziedu tēmu.

Koncerts “Ziedi koši, Latvija!” būs skatāms bezmaksas tiešraidē Rīgas Kultūras centra “Iļģuciems” Facebook vietnē (facebook.com/kcilguciems), Vokālās grupas “Putni” Youtube kanālā (youtube.com/user/vocalgroupputni), Rīgas pašvaldības Kultūras iestāžu apvienības Youtube kanālā (youtube.com/user/apvienibaweb).
Koncerts tapis ar Rīgas domes Izglītības, Kultūras un sporta departamenta atbalstu.

Vokālā grupa “Putni” dibināta 1993. gadā. To veido astoņas dziedātājas, kuras savu meistarību guvušas, dziedot Latvijas profesionālajos koros un vokālajās grupās (Valsts Akadēmiskais koris “Latvija”, Latvijas Radio koris, Rīgas kamerkoris “Ave Sol”, Rīgas vokālā grupa “Marana” u.c.), kā arī uzstājoties kā solistes un diriģentes dažādos muzikālos projektos. Ansambļa koncerti saņēmuši augstu novērtējumu Latvijā, Eiropā, Austrālijā, Japānā un Savienotajās Valstīs tā skaistā skanējuma un neparasto, oriģinālo koncertprogrammu dēļ. Grupa ieguvusi godalgotas vietas, tai skaitā Grand Prix, septiņos starptautiskos konkursos. Programmu spektrs ietver latviešu tautas dziesmas, latviešu un ārzemju autoru jaundarbus, klasisko un viduslaiku komponistu darbus, arī džeza un rokmūzikas elementu caurvītas kompozīcijas. “Putni” sadarbojušies gandrīz ar visiem komponistiem Latvijā. Kopš grupas dibināšanas 1993. gadā, tā ir pirmatskaņojusi vairāk nekā 100 jaundarbu, kuru autori ir gan latviešu, gan ārzemju komponisti.

Jānis Bērziņš ir ģitārists, komponists, kurš savu māksliniecisko vēstījumu atspoguļo džeza mūzikā. Jānis ir “Academy of Contemporary Music” (ACM) absolvents un šogad absolvēs arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmijas maģistra programmu džeza ģitāras spēlē. Ir uzkrājis pieredzi strādājot gan ierakstu studijās, gan uz skatuves, uzstājoties kopā ar tādiem mūziķiem kā: Intars Busulis, Daumants Kalniņš, Dons, NBS Bigbends u.c. Šobrīd Jānis strādā pie savas orģinālmūzikas un plāno izdot džeza mūzikas albumu ar orģinālkompozīcijām.
Staņislavs Judins ir pazīstams kā džeza un improvizācijas mūzikas kontrabasists, kurš bieži piedalās dažādos eksperimentālās mūzikas projektos. Viņš arvien vairāk pievēršas kompozīcijai, brīvai improvizācijai un ir pārliecināts, ka iedvesmu iespējams rast tepat dzimtenē. Pēdējā laikā realizējis vairākus projektu kopā ar etnomūziķi Asnati Rancāni un grupu “Tautumeitas”.

Gundars Grasbergs ir Latvijas Nacionālā teātra aktieris. 2006. gadā ieguvis “Spēlmaņu nakts” balvu nominācijā “Gada jaunais skatuves mākslinieks” par Rogožina lomu Valmieras Drāmas teātra izrādē “Idiots”. “Spēlmaņu nakts 2015/2016.” nominācija “Gada aktieris” otrā plāna lomā — Kangars izrādē “Uguns un nakts” un Grēgerss Verles izrādē “Mežapīle”. Gan 2015., gan 2016. gadā nominēts balvai “Gada aktieris otrā plāna lomā”. 2015. gadā arī nominēts balvai “Gada aktieris” par Kreona lomu izrādē “Antigone”.