Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


“Pārziemot Āzijā” – Zanes Eniņas ceturtā grāmata dodas pie lasītājiem

Redakcija
Redakcija

2024. gada 10. janvārī Apgāda Zvaigzne ABC prezentāciju zālē sirsnīgā gaisotnē notika Zanes Eniņas ceturtās grāmatas “Pārziemot Āzijā” atvēršanas pasākums.

Šajā grāmatā autore apraksta savus piedzīvojumus un pārdzīvojumus astoņās Āzijas valstīs – Ķīnā, Taizemē, Kambodžā, Laosā, Mjanmā, Indijā, Šrilankā un Dienvidkorejā. Šo krāsaino un paradoksālo pasaules daļu viņa pirmoreiz apmeklējusi 2010. gadā un atgriezusies tajā vairākkārt, apceļojot daudzas valstis un izbaudot neaizmirstamus mirkļus. Viņasprāt, tieši Āzijā var lieliski pavadīt laiku, kamēr Latvijā ir ziema, – apgūt kaulēšanās mākslas knifus un motorollera vadīšanas prasmes, pievērsties meditācijai, baudīt eksotisku virtuvi, pieredzēt kultūru daudzveidību un darīt vēl milzums citu interesantu lietu.
“Viena cilvēka aizraujošs piedzīvojums tūkstošiem kilometru prom no mājām, izzinot citādo. Zanes stāsts ir lasītāja iespēja doties ekspedīcijā, nepieceļoties no dīvāna, – brīžiem humora pilns, pasmejoties par situācijām un savu pieredzi, brīžiem spriedzē turošs, mudinot lasītāju auļot pāri lappusēm, lai ātrāk uzzinātu notikumu atrisinājumu. Vārdi, skaisti savirknējušies cits aiz cita kā bērnībā lasītas meža zemenes uz smilgas stiebra, gardi izstāsta, ko Zane redzējusi, domājusi un sajutusi,” tā par šo grāmatu saka ceļotāja un sociālo mediju satura veidotāja Kristīne Virsnīte.

Savos ceļojumos Zane Eniņa ne tikai iepazīst ievērojamas apskates vietas, bet arī ļaujas piedzīvojumiem, kas palīdz atklāt katras zemes kolorītu. Taču spēcīgākie iespaidi tiek gūti, tiekoties ar cilvēkiem un uzklausot viņu dzīvesstāstus. Tie ir gan ceļotāji, kuri tāpat kā Zane iepazīst pasauli ar mugursomu plecos, gan Āzijā mītoši latvieši, gan vietējie iedzīvotāji, kas daudz atklāj par savas zemes kultūru un paražām. Autores asprātīgie, godīgie un atklātie vietu un notikumu apraksti, trāpīgie vērojumi, precīzie cilvēku portretējumi un dzīvesstāstu atspoguļojums padara grāmatu “Pārziemot Āzijā” par aizraujošu lasāmvielu ikvienam ceļojumu literatūras cienītājam. Sev raksturīgajā izteiksmes vieglumā un gaišumā viņa spējusi uzburt tik krāšņu ainu, ka lasītāji, kas ierasti “ceļo dīvānā”, tagad paši krāmē somas, lai dotos ceļā un iepazītu Āzijas kolorītu.

Zane Eniņa ir ceļotāja un blogere, kas apmeklējusi vairāk nekā 80 valstis. Savus piedzīvojumus viņa aprakstījusi blogā mugursoma.lv un grāmatās “Nekaunīgais pingvīns”, “Uz Aļasku un atpakaļ”, “Santjago ceļš: plāksteris pēdām un sirdij”.

Pieejama arī e-grāmata.