Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Ventspili ielīgos ar leģendārajām “Skroderdienām Silmačos”

Redakcija
Redakcija

Otrdien, 20. jūnijā plkst. 19 teātra namā “Jūras vārti” ielīgos ar visu laiku leģendārākās latviešu lugas “Skroderdienas Silmačos” 120. jubilejas iestudējumu, ko, piesaistot dažādu teātru aktierus, veidojis režisors Imants Strads.

Pagājušajā gadā Rūdolfa Blaumaņa luga “Skroderdienas Silmačos” svinēja 120. jubileju un šim notikumam par godu režisors Imants Strads radīja pavisam jaunu tās iestudējumu. Pēc viņa aicinājuma kopā pulcējās aktieri no gandrīz visiem Latvijas lielākajiem teātriem.

Jaunajā iestudējumā piedalās: Kristīne Nevarauska (Antonija), Edgars Pujāts (Dūdars), Madara Melne Tomsone (Elīna), Ivo Martinsons (Aleksis), Artis Jančevskis (Kārlēns), Imants Strads (Pindaks), Ieviņa Elīna Bojarkina vai Zane Aļļēna, Meinards Liepiņš (Rūdis), Marģers Eglinskis (Ābrams Vulfsons), Ģirts Liuzniks (Joske), Lelde Dreimane (Zāra Goldbaum), Ieva Puķe vai Regīna Devīte (Pindacīša), Elīna Vāne vai Sigita Pļaviņa (Bebene), Māra Mennika vai Baiba Valante (Tomuļu māte).

“Parēķiniet paši – 120 gadi ir kā minimums 6 paaudzes, kuras uzaugušas ar “Skroderdienām”. Mums ir iespēja dziedāt līdzi un smieties par jokiem, par kuriem smējušies mūsu vecvecvecvecvecāki,” spriež izrādes režisors Imants Strads. Rūdolfa Blaumaņa lugu patiesi gribas redzēt – dziedāt līdzi zināmajām dziesmām un, ko tur liegties, sagaidīt arī krāsns sprāgšanu. Dažbrīd liekas, ka “Skroderdienas” var pelnīti saukt par latviskā gēna sastāvdaļu – tās skatās un zina no galvas jauni un veci un “Skroderdienu” skatīšanās tradīciju nodod no paaudzes paaudzē.

Teātra izrādi organizē Latvijas kultūras attīstības biedrība, bet biļetes iegādājamas visās Biļešu paradīzes tirdzniecība vietās.